divendres, 29 de setembre del 2017

OPINIÓ: "A POR ELLOS!", per Joan Xuriach

El periodista Antoni Bassas es preguntava el dimarts 26: “D’on surt aquesta agressivitat contra els catalans, l’única arma dels quals és una papereta?” Li responc: La majoria d’espanyols (16.500.000 vots entre PP, PSOE i Ciudadanos) ho porten als gens. Nosaltres som l’ase dels cops, des de fa segles, des que, amb sang i foc, van acabar amb la nostra llibertat. Tenen un problema; ens odien però necessiten els nostres diners. És la cultura del subsidi (Andalusia i Extremadura) que comporta el vot segrestat. El més escandalós és que, els tres partits esmentats ens acusin de feixistes per voler votar, ells que mantenen el ‘atado y bien atado’ i que han instaurat la repressió vulnerant els drets humans de la ciutadania catalana i que passen per sobre de la democràcia quan els resultats a les urnes no els hi són favorables, amb el poder judicial prevaricant i els mitjans afins mentint.

No oblidem que Espanya va fer la 'transició' per rentar-se la cara, entrar a la UE i així rebre els diners europeus; encara segueixen cobrant, mentre Catalunya n’aporta. Al segle XI es va fer la primera Assemblea de Pau i Treva i al segle XIII ja existien les Corts Catalanes, sent el seu Parlament el segon més antic d’Europa (Puigdemont és el nostre 130 president). Així doncs, que no ens parlin de democràcia.

Els arguments a favor de marxar d’un estat hostil i violent són tants que no hi caben en tot un diari. Porto uns quants anys al carrer, fent proselitisme, i en tot aquest temps a la meva pregunta: “Doni’m un argument positiu per engrescar-me amb Espanya", mai cap unionista m’ha respost més enllà del ‘España és una’. 


Sense anar contra ningú, per la nostra llibertat, pel nostre benestar econòmic, social i psicològic, votem Sí a una República Democràtica Catalana.


Joan Xuriach
HGxI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada