dilluns, 18 de setembre del 2017

OPINIÓ: "Per sobre la constitució", per Maria Gemma Cerezo Pumariega

Un dels arguments que més fan servir els contraris al referèndum és que ni a la Constitució espanyola, ni en cap altra constitució europea, no està contemplat el dret a l’autodeterminació. Naturalment que no hi està contemplat! No cal. Aquest dret està reconegut a “La Declaració Universal dels Drets Col·lectius dels Pobles”, basada en la Declaració dels Drets Humans que estan per sobre de qualsevol constitució. 

Cito textualment:

El dret a l’autodeterminació és considerat per l’Organització de les Nacions Unides com un principi fonamental dels drets humans, tal com recull l’article primer del seu document fundacional, la Carta de les Nacions Unides (1945): «Fomentar relacions d’amistat entre les nacions basant-se en el respecte del principi de la igualtat de drets i el d’autodeterminació dels pobles, i prenent les mesures adequades per enfortir la pau internacional».

Les persones que no són lliures per fer segons la pròpia voluntat perquè estan sotmeses a la voluntat d’un altre, estan en situació d’esclavatge. Els pobles que no som lluïres per decidir el nostre futur estem colonitzats. 

Maria Gemma Cerezo Pumariega
HGxI
----------------------------------------
Ajuda a difondre aquest article fent ús de les icones (com aquestes: )que trobes aquí sota

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada