dimarts, 12 de setembre del 2017

OPINIÓ: "Una mirada a la Diada prèvia al Referèndum", per Elvira Castell Juan


Avui hem tornat a sortir al carrer massivament en una altra Diada històrica, "La Diada del SÍ". Milers de persones incansables després de set anys de manifestacions multitudinàries i de sentir-nos dir que el "suflé" no baixa. Volem votar.

A parer meu el més greu que passa en aquests moments és el profund menyspreu que mostren els dirigents d'Espanya cap als ciutadans de Catalunya. La forma en que han sortit els dirigents dels partits de l'oposició, sobretot el portaveu del PP, amb la metàfora del transatlàntic i la zòdiac punxada em sembla de vergonya. No saben que socorre un vaixell encara que sigui petit és un precepte bàsic dels drets humans?

Estan enfocant el problema només contra els polítics catalans, però oblidant que aquests polítics han estat elegits pel poble i que, en el seu parlament, tenen majoria absoluta.

Han vist com cada 11 de setembre des del 2010 la gent ha sortit al carrer massivament, la Via catalana que va creuar el país de punta a punta, La V a la Diagonal/Gran Via, la Meridiana, El Passeig de Sant Joan..., grans manifestacions i només obtenim d'ells el menyspreu. Per a ells no som dignes ni d'una paraula, només som persones al seu servei, només gent per treballar i pagar, només això, som objecte de repressió. Vergonyós!

Avui hem tornat a manifestar-nos de manera pacífica i tranquil·la, però persistent. Hem tornat a dir al món que volem ser lliures, que el dia 6 de setembre es va signar la convocatòria del Referèndum i el dia 7 la llei de transitorietat jurídica, que volem que el món tingui present el nostre desig de llibertat i democràcia, que volem votar.

Volem exercir aquell dret que tots els països que formen la Unió Europea van signar i que sembla que molts obliden. El dret d'autodeterminació dels pobles. En tenim dret.

CATALUNYA VOL PODER EXERCIR EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES.

Elvira Castell Juan
HGxI


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada