dilluns, 4 de setembre del 2017

OPINIÓ: "Comentaris a la carta del Sr. Xavier Riu A L'ARA.CAT", per Alfons Carreras

Benvolgut Sr. X. Riu: comento algunes afirmacions de la seva carta, publicada el passat dia 2:

1. Vostè fa un exercici de gran incoherència quan afirma que: “Som majoria els que ens sentim incompresos pel govern de Junts pel Si (cap votació o enquesta ha donat majoria independentista) perquè la majoria no som de crear fronteres sinó de federar-nos…” 
I quan s’ha fet la votació per saber quina és aquesta suposada majoria que us voleu federar? Hi ha alguna enquesta que insinuï aquesta majoria? 

2. Més endavant dieu que “Ens preocupen la pèrdua de drets laborals, els retrocessos en serveis públics, les desigualtats i la pobresa, els refugiats, però alguns han optat per supeditar-ho tot a la qüestió nacional” i més endavant insisteix “Una fugida endavant en el tema nacional no porta enlloc”. 

Respecto la seva opinió, però crec que pateix de falta d’informació. Les entitats independentistes, ANC, Omnium, Sumate, diputats de JxSi, de la CUP, etc. fa temps que expliquen al carrer, als mitjans (quan ens deixen), a les conferències, llibres, informes, pancartes, entrevistes, a les xarxes socials, etc. que la independència de Catalunya és un instrument per aconseguir molts dels objectius que vostè exposa al seu escrit. 

3. I, finalment, demana “tornar a unir els temes socials i nacionals com sempre ha fet el catalanisme popular”.

Sr. Rius, el catalanisme popular tindrà una oportunitat única per a transformar aquest país participant en el procés constituent que podrem fer si guanya el Si l’1 d’Octubre. 

I per acabar: tinc la sensació que hi ha un sector de l’esquerra que no accepta que la ciutadania els prengui la iniciativa i els hagi passat al davant per l’esquerra, pel centre i per la dreta.


Alfons Carreras
HGxI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada