dilluns, 14 d’octubre del 2013

Pilar Rahola ens avisa que hem d'estar preparats per al pitjor: la batalla serà dura

A aquestes altures de l'actual procés català cap a l'Estat propi, està clar que l'Estat central, en la seva negativa a acordar un referèndum, està desplegant tots els mitjans que té al seu abast: campanyes d'intoxicació i desprestigi dels nostres representants polítics, polítiques d'ofec econòmic i centralitzadores, pressions diplomàtiques contra les veus que s'han manifestat a favor del nostre procés democràtic, tolerància davant d'agressions feixistes, intoxicació informativa i discursos de la por ("no podreu pagar les pensions, quedareu exclosos de la UE, us arruïnareu...", etc. 

L'Estat central també té instruments jurídics per provar d'avortar el procés, com la suspensió de l'Autonomia de Catalunya. Pilar Rahola, membre del Consell Assessor per la Transició Nacional, fa una diagnosi del punt en què ens trobem i parla, en aquesta entrevista de Vilaweb, dels perills i dificultats amb què ens trobarem. S'acosten moments durs i encara anem "amb el lliri a la mà". 

Estracte de l'entrevista: 
  • És la primera vegada en la història que realment tenim possibilitat de guanyar. Aquesta situació no s'havia produït mai. 
  • De fet, hi ha una estratègia deliberada i permanent d'empobriment de Catalunya. 
  • L'estratègia contra els líders és precisament la contrària: embrutar-los i degradar-los amb tota mena de campanyes de difamació. Fins ara ho han fet amb informes elaborats per equips policíacs de les clavegueres de l'estat. 
  • Però saben que si guanya rotundament el sí amb una bona participació en unes plebiscitàries, tindran una validesa i legitimitat internacional indiscutible. 
  • Com ja hem dit, l'estat vol portar el cas català cap a la confrontació més dura. Hem de tenir ben present que Catalunya és Escòcia, però que Espanya és Sèrbia. 
  • Que tothom tingui ben present que Espanya no deixarà perdre el 22% del PIB alegrament. La batalla serà molt dura. Molt dura. 
  • El president Mas ha cremat les naus. No té retorn possible. Culminarà la seva carrera política en aquest procés. Haurem de tenir una gran capacitat de resistència. Si no, no guanyarem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada