dilluns, 7 d’octubre del 2013

Sobre l'adhesió de la futura Catalunya independent a la Unió Europea: "Ha de prevaldre el sentit comú"


Graham Avery, un dels màxims experts sobre ampliacions comunitàries, ha estat quaranta anys treballant, primer, al Ministeri d'Afers Estrangers britànic i, després, a la Comissió Europea, dirigint l'adhesió de nous estats. Director general honorari de la Comissió Europea, ara és professor a la Universitat d'Oxford i ha fet un informe al Parlament britànic que avala que una Escòcia independent seguiria dins de la Unió Europea des del primer dia. Seria el més pràctic, diu, i cap tractat ho impedeix.

"Des del meu punt de vista, com que aquest cas no està previst als tractats europeus, primer cal abordar quina és la millor solució en temes pràctics i polítics, ha explicat Avery. Simplement, ha afegit,no és políticament decent demanar a 5 milions de ciutadans de la UE que en marxin i tornin a demanar per entrar-hi. Aquesta és la raó política per la qual crec que cal trobar una solució amb sentit comú", ha dit.

Des del referèndum fins a la independència, menys de dos anys

Avery també ha assegurat que un procediment simplificat permetria que les negociacions es completessin en menys de dos anys, el temps que aniria des de l'endemà del referèndum fins a fer efectiva la independència. Tot i creure que Catalunya pot tenir-ho més difícil sense una consulta legal i acordada, diu que seguir o no a la Unió Europea no pot ser un argument contra la independència.


Vegeu el VÍDEO.

Font: 324.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada