diumenge, 6 d’octubre del 2013

CRÒNICA: "Intensiu" de parades informatives al Carmel, Taixonera, Montbau, Sant Genís i Vall d'Hebron




Avui dissabte les territorials de Barcelona (i també de Badalona i Santa Coloma) hem fet un desplegament excepcional ("intensiu") de parades informatives als barris del Carmel, Taixonera, Vall d'Hebron, Sant Genís i Montbau.

El ritme de recollida de vots per la independència ha estat fluïd i constant tot al llarg de la jornada. També hem comptat amb una gran carpa de la Plataforma proseleccions catalanes, amb marxandatge esportiu i jocs per als menuts.


Mural que fa de porta d'entrada al barri de la Taixonera.

El Carmel, Vall d'Hebron, Taixonera... són barris de gent treballadora vinguda d'altres llocs d'Espanya per fer "el seu niu" a Catalunya i donar als seus fills un futur millor. 

Muntant la paradeta a primera hora del matí.

La resposta dels nostres voluntaris, immillorable (vegeu tots els qui ens vàrem apuntar); la resposta per part dels vianants, força diversa. Hem de tenir present que es tracta de zones on els postulats independentistes no han acabat d'entrar del tot, en part perquè troben l'obstacle de la desinformació i d'idees distorsionades ("ens expulsaran de la UE, els avis no cobraran la pensió, la societat catalana es trencarà...") sobre l'actual procés cap a l'Estat propi.


Un recordatori als veïns: l'estelada al balcó fins al dia de la independència.

Dèiem que la resposta és força dispar en aquests barris perifèrics, tot i que el gruix de la població es mostra disposada a escoltar i considerar els nostres arguments. Això ho hem pogut comprovar un cop més i és molt reconfortant. Així doncs, et trobes amb diferents reaccions. Per exemple, per ordre de menor a major freqüència:

  1. El qui, potser una mica molest, no t'accepta el flyer que li dones. 
  2. El qui s'atura per agafar-te el flyer i que, quan li has deixat clar que volem ser un Estat independent, et respon que no hi està d'acord... iniciant-se un breu (o no tan breu) contrast d'impressions.
  3. El qui abans que acabis la frase de salutació ja t'està demanar on s'ha de signar pel referèndum d'independència.
  4. El qui admet que no té informació, però recull el flyer per llegir-se'l amb calma.

Els companys de la Territorial de Badalona recollint signatures per la independència des de ben d'hora.

També ha vingut a col·laborar un dels promotors de Súmate (Eduardo Reyes), la nova entitat de castellanoparlants que, tot i sentir-se espanyols, són partidaris d'un Estat propi per a Catalunya, així com la Presidenta de l'ANC, Carme Forcadell i en Luis Cabrera (Altres andalusos). Reyes ha fet un breu parlament fortament aplaudit.


Eduardo Reyes de Súmate parlant amb Luis Cabrera (Altres andalusos), pletòrics després de la multitudinària presentació de l'entitat a Bellitge (L'Hospitalet de Llobregat).

En definitiva, avui hem refermat la nostra presència al districte, entre tots hem repartit centenars de fulls informatius, s'han recollit centenars de signatures i, a partir d'avui, serem més els qui podrem votar amb un major coneixement de causa.

Transmetem des d'aquí el nostre més sincer agraïment a tots els companys i companyes de totes les territorials de Barcelona (també Badalona i Santa Coloma) que han contribuït amb el seu esforç i il·lusió a l'èxit d'aquesta jornada.

>>Galeria fotogràfica 

1 comentari:

  1. Bona crònica company, afegir per completar-la que també varem tenir amb nosaltres als companys de l' AT de Santa Coloma (a banda com be dius dels de Badalona), defensant la guingueta del carrer Gran Vista amb carretera del Carmel.

    ResponElimina