diumenge, 27 d’octubre del 2013

L'ANC aterra a Cornellà i aplega un miler de persones a la Festa per la Consulta

Un miler de persones, segons l'organització, s'han reunit aquest dissabte a la plaça de Catalunya de Cornellà de Llobregat en el marc de la Festa per la Consulta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). Organitzada per la secció local de l'ANC, la jornada ha comptat amb actuacions, una mostra d'entitats, tallers i jocs infantils i les intervencions de la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, i del vicepresident de la plataforma, Jaume Marfany, entre d'altres. 
Durant la festa s'han recollit, a més, 400 firmes en el marc de la campanya 'Signa un vot per la independència', que per primera vegada es presentava al Baix Llobregat. Els organitzadors han destacat l'èxit de la convocatòria d'aquest dissabte, atès que el Baix Llobregat és, històricament, un lloc "gens fàcil" per estendre els corrents sobiranistes, segons han apuntat a l'ACN. I més si es té en compte que la petició d'una consulta pel dret a decidir és per, més endavant, "assolir l'estat propi", han afegit aquestes fonts.
Tanmateix, el fet que el passat Onze de Setembre més d'un miler de persones de Cornellà i rodalia participessin a la Via Catalana, en dos trams que passaven per Sant Feliu de Llobregat, ha animat la secció local de l'Assemblea a organitzar la Festa, que s'ha fet d'onze del matí a dues de la tarda i que ha superat les expectatives pel que fa a seguiment i participació.
En el seu parlament, la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha advertit que al Govern cal demanar-li que convoqui la consulta. "Volem saber la data i la pregunta abans de Nadal, i que sigui clara", ha requerit Forcadell a l'executiu de Mas. "Només volem respondre 'sí' o 'no' sobre si Catalunya ha de ser el proper Estat d'Europa", ha afegit, i ha reiterat que, en cas que no sigui així, "l'ANC serà la primera en sortir al carrer".

Forcadell també ha avisat que "no hem de desgastar Artur Mas" i que "no li hem de demanar coses que no pot fer". "No podem exigir al Govern ni fer-lo responsable de l'ofec econòmic que patim, perquè no n'és", ha constatat. "Si el govern espanyol ens pagués el que ens deu no patiríem cap retallada", ha afegit. "Us demano que, cada vegada que haguem de protestar, anem directament a la Delegació del govern espanyol, on hi ha la Llanos de Luna", ha sentenciat.
Font: Ara.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada