dijous, 10 d’octubre del 2013

L'independentisme s'imposa de forma contundent segons l'última enquesta del CEO

L'esquesta mostra una evolució a l'alça de l'opció sobiranista i un retrocés pàlès de les "terceres vies".

ERC seria la força política més votada si demà hi hagués eleccions al Parlament de Catalunya, segons l'últim sondatge del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) fet arran del debat de política general i publicat avui. ERC obtindria el 20.8% dels vots; CiU, el 17,1%; el PSC, el 6%; Ciutadans, el 5,8%; ICV-EUiA, el 5,5%; el PP, el 2,8% i la CUP, el 2,4%. És remarcable també l'alt percentatge d'indecisos, el 17,8%.
L'enquesta també pregunta sobre la voluntat que hi hagi un referèndum per a demanar si es vol o no que Catalunya esdevingui un nou estat d'Europa. Un 71% dels enquestats hi està a favor; el 22,4%, contra, i el 6,7% no es posiciona.
El 28% dels votants de Ciutadans, a favor del referèndum
Hi ha un percentatge considerable de votants de Ciutadans, un dels partits que s'oposa a una consulta, que voldria que es fes el referèndum, concretament un 28,2%. El 18,2% dels votants del PP també ho voldria. Els enquestats que tenen intenció de votar el PSC estan dividits sobre aquesta qüestió: un 54,2% és favorable al referèndum, i un 41,7% s'hi oposa.
ERC encapçala els sondatges; l'independentisme, també
Aquesta estudi del CEO arriba pocs dies després de la publicació d'una enquesta a La Vanguardia, que apuntava aquest repartiment d'escons al parlament: CiU i ERC es disputarien la primera posició si ara hi hagués unes eleccions al Parlament. Totes dues formacions obtindrien entre 36 i 37 escons: CiU perdria 13 diputats o 14 i ERC en guanyaria 15 o 16. El PSC continuaria en caiguda lliure, i passaria dels 20 escons actuals a 15-16; fins i tot li perillaria la tercera posició, que li podria prendre el PP (14-16), malgrat la pèrdua d'escons, o bé ICV-EUiA, que es mantindria en 12-13. Tant Ciutadans com la CUP augmentarien força la representació, amb 12-13 diputats i 6, respectivament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada