diumenge, 22 d’octubre del 2017

Recurs a la sentència que empresona els president d'Òmnium i de l'ANC


 
Veieu el comunicat que Omnium ha enviat als socis i simpatitzants. Feu-ne difusió:

"Aquest dissabte l'advocada de Jordi Cuixart va presentar el recurs a la sentència que empresona sense fiança el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i el president de l'ANC, Jordi Sánchez.

La jutgessa de l'Audiència Nacional els acusa d'un delicte de sedició i el recurs aporta material audiovisual que demostra que, el passat 20 de setembre, Cuixart i Sánchez:

  • Van fer crides a la mobilització pacífica en tot moment
  • Van demanar respecte per als Mossos i integrants dels cossos de seguretat de l'estat
  • Van demanar que s'aïllés qualsevol persona violenta
  • Van mediar per aconseguir que la Guàrdia Civil sortís de la conselleria
  • Des del migdia, van afirmar que la mobilització pacífica acabava a les 12 h de la nit.

Al recurs s'hi aporten proves que demostren que la mobilització davant de la conselleria d'economia del 20 de setembre va ser convocada per moltes entitats i que, per tant, la protesta s'engloba en un moviment social ampli.

L'objectiu de la mobilització era la protesta pacífica i no impedir les entrades i escorcolls. De fet, ni Cuixart ni Sánchez van impedir ni van instar a impedir els escorcolls.

Pel que fa als riscos pels quals la jutgessa justifica la presó, el recurs concreta:

  • El risc de fuga no està justificat ja que els dos presidents tenen feina i domicili conegut. Aquest és el mateix argument que la jutgessa utilitza per desestimar el risc de fuga del major Trapero, així que, per un principi d'igualtat en la mateixa causa i condicions, s'hauria d'aplicar el mateix criteri.
  • El risc de destrucció de proves no és una al·legació que consti en la demanda de presó del fiscal. Per tant, la jutgessa no pot al·legar aquest risc.
  • El risc de reiteració de delicte: la jutgessa no concreta a què es refereix.

L'empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez és la demostració més flagrant de la politització de la justícia. Són presos polítics i exigirem la seva llibertat cada minut fins que aconseguim tenir-los a casa.

Gràcies pel vostre suport i escalf."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada