dijous, 19 d’octubre del 2017

Conceptes erronis, per Maria Gemma Cerezo Pumariega

Algú em pot explicar què és exactament l’Estat de Dret? Fins ara creia que l’Estat de Dret era on es respectaven els Drets Humans, on el Poder Judicial era independent del poder polític de torn, on la gent era castigada pels seus delictes i no per les seves idees, on les forces de l’ordre tenien la tasca de garantir els drets i llibertats de tots els ciutadans... 

Però des que el Gobierno s’ha apropiat d’aquesta expressió (algú els deu haver dit que és la que es fa servir en els països civilitzats però es va descuidar d’explicar-los què significava) ja no la reconec. Segons ells l’Estat de Dret és on els Drets Humans només es respecten a les persones que pensin com ells, on els jutges són a les ordres de la fiscalia i la fiscalia a les ordres del govern, on la manifestació pacífica és sedició, on les forces de l’ordre tenen per missió atonyinar ciutadans pel “greu delicte” de voler votar.

I, davant del món, intenten justificar les seves actuacions antidemocràtiques i violentes omplint-se la boca dient que tot ho fan per defensar l’Estat de Dret, el seu estat de dret; i Europa es veu obligada a seguir-los la veta i a combregar amb rodes de molí per por que se’ls desmunti la paradeta.

Que diguin el que vulguin; tots sabem, UE inclosa, que en un Estat de Dret dels de debò ni Jordi Sánchez ni Jordi Cuixart serien a la presó.


Maria Gemma Cerezo Pumariega
HGxI 

-------------------------------------------------------
Llegiu també altres escrits dels nostres companys sobre els fets d'aquests dies:

Animeu-vos a compartir la vostra experiència d'aquests dies i envieu-nos un escrit per a publicar-lo.

Ajudeu a difondre aquest article fent ús de les icones que trobeu aquí sota.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada