dimarts, 6 de setembre del 2016

OPINIÓ: "Tribunal constitucional: amenaça a la Forcadell", per Leonci Petit

Els defensors del poder central espanyol creuen que la força d’un poder ve determinat per la intensitat amb què s’exerceix. Però, avui a Espanya, l’Estat tenint totes les facultats per a exercir el poder acaba tenint un dels poders més dèbils a causa de la seva incapacitat congènita d’enraonar i de dialogar amb la diversitat, acostumat com estava als pronunciaments militars, a enviar l’exercit o la guàrdia civil, és a dir, a imposar-se per la violència davant de tot allò que afectés la unitat nacional o l’ordre social.

Actualment exerceix el poder mitjançant la judicialització de la democràcia, la política i contra els líders que s’oposen a la seva ideologia, de manera que el Tribunal constitucional s’ha convertit en un tribunal de part, que no té res a veure en ser un àrbitre independent. 


El Tribunal constitucional hauria de saber que encausar judicialment la Presidenta del Parlament, Carme Forcadell per raó del procés sobiranista esdevindrà un atac directe a la democràcia i a la voluntat democràtica de la majoria del poble català.

Per tant, una tal mesura comportarà un aixecament massiu de la mateixa ciutadania perquè ens afectarà a tots. I qui diu la Carme Forcadell diu també la Joana Ortega, n'Artur Mas o en Puigdemont, persones que ens representen o ens han representat.

Ho ha dit molt bé Arnaldo Otegui: «La democràcia no és el respecte a la llei, sinó la voluntat del poble». Tota una lliçó d’altura política, altura que no tenen els del PP, C’s, PSOE o els de Podemos, embrancats, com estan,  en «qui governarà Espanya».

Sense un diàleg seriós amb Catalunya Espanya serà ingovernable.


Leonci Petit
HGxI

Transcrit de la carta publicada a l'edició en paper del diari El Punt Avui (04.09.2016)

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada