dimecres, 21 de setembre del 2016

OPINIÓ: "El full de ruta del Sr. Iceta", per Alfons Carreras

El Sr. Iceta en un article periodístic fa una “Proposta per sortir de l’atzucac.” i detalla en tres apartats com resoldre el conflicte Catalunya-Espanya. Els tres apartats en resum són: revertir les relacions conflictives, un nou model de finançament i revisar la política inversora de l’Estat Espanyol a Catalunya. 

Sr. Iceta, crec sincerament que s’equivoca de lectors. Aquest article hauria de ser publicat a Madrid, ja que cap d’aquestes iniciatives tan brillants pot ser pressa des de Catalunya. Quan ens van escapçar l’estatut, després de llargues negociacions i de molt de diàleg, fins i tot després d’un referèndum pactat i vinculant, l’Estat va actuar unilateralment amb el consentiment dels dos grans partits espanyols, inclòs el seu, per retallar i canviar totalment el contingut i l’esperit de l’Estatut. 

Va ser un acte de prepotència i d’humiliació per als catalans. Igualment ara el govern i els partits espanyols no ens necessiten per a res si volen millorar el sistema de finançament i menys encara si volen fer un pressupost estatal on la política inversora vers Catalunya sigui justa. La seva proposta: "que ens obrim al diàleg per negociar" té trampa, i és simplement que abans de seure a taula deixem qualsevol reivindicació per poder exercir el dret d’autodeterminació.

Sr. Iceta, si vol ser creïble faci aquestes propostes al seu partit i expliqui’ns quin grau d’inversió estaria disposat a fer el seu president a Madrid en cas de sortir escollit president del govern d’Espanya. Però, és clar, això no depèn ni de vostè ni de nosaltres, depèn d’ells, com sempre!


Alfons Carreras
HGxI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada