dissabte, 10 de setembre del 2016

OPINIÓ. "Llibertat i democràcia", per Maria Gemma Cerezo Pumariega

“Determinats usos de la llibertat poden suposar un perill per a la democràcia”. Diu això i es queda tan ampla; a més ho diu amb aplom, amb to convençut, com si estigués en possessió de la veritat absoluta. 

Però, ha analitzat de debò el sentit d’aquesta frase? Com pot ser que l’ús de la llibertat posi en perill la democràcia si la democràcia es basa precisament en la llibertat? No voldria ser malpensada, però crec que es refereix a un ús molt concret que fa referència al Procés d’Independència; el que passa és que referir-s’hi directament no queda bé.

M’agradaria que la senyora Madrigal em digués quines conductes antidemocràtiques hi ha en els passos que s’estan fent a Catalunya. Segons el diccionari, la definició de democràcia, segons diccionari.cat,  és: “Doctrina política que defensa la intervenció del poble en el govern i en l'elecció dels governants.” Bé, doncs el poble català ha escollit un Parlament, en unes eleccions plenament democràtiques, i li ha encomanat que continuï el Procés, com demostra la majoria d’escons dels partits independentistes; per tant, aquest Parlament legisla segons el mandat que ha rebut. No veig on es posa en perill la democràcia.

Volen dir que de tant mirar-se el melic no confonen “llibertat” amb la “seva llibertat”, “democràcia” amb la “seva democràcia”i “lleis” amb les “seves lleis”?

De tota manera li estem molt agraïts, senyora Consuelo Madrigal. Gràcies al seu discurs, a les manifestacions de la Diada s’hi afegiran uns quants indecisos que encara dubtaven si quedar-se a casa.

Maria Gemma Cerezo Pumariega
HGxI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada