divendres, 9 de setembre del 2016

OPINIÓ: "La festa de l'11 de setembre", per Alfons Carreras"

L'11 de setembre és un dia clarament reivindicatiu, dia en què els catalans recordem la pèrdua de llibertats i sobirania. Mai aquest dia l'he considerat com una festa de celebració. Crec que així també ho entenen molts catalans i per això els últims anys ens hem manifestat per reclamar-nos a nosaltres mateixos la dignitat perduda com a poble.

Malgrat això, sí que hi ha catalans que talment, com si fossin colonitzadors, volen “celebrar” l'11 d'enguany com una festa amb dinar de germanor inclòs, organitzat per C's i a la que la seva líder Sra. Arrimades ens convida educadament.

Doncs jo amb la mateixa educació li pregunto: es pot saber que celebreu? Celebreu els magnífics serveis de rodalia de què disposem? Celebreu que els vostres quasi socis del PP s'han carregat la sanitat? Celebreu que no podem celebrar un referèndum d’autodeterminació? Quan arribi el moment del brindis, ho fareu amb cava català? I cridareu tots visca Catalunya espanyola?

Crec, Sra. Arrimades, que vostè s'ha avançat una mica a la història, perquè falta poc perquè la diada de l’11 de setembre deixi de ser un dia reivindicatiu i esdevingui un dia de celebració de la República Catalana.

Alfons Carreras
HGxI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada