dimarts, 13 de setembre del 2016

IMPRESSIONS DE LA DIADA: 'No hi pot haver marxa enrera', per Miquel López

Després de la manifestació multitudinària d’enguany, continuació de les precedents dels anys anteriors, podem afirmar que la consolidació i confirmació de la majoria social independentista és un fet contrastat. I és per això que també podem afirmar que aquest procés hores d'ara ja és irreversible, no té aturador i no hi pot haver marxa enrere.

Una vegada més s’ha constatat que la manifestació ha estat una afirmació cívica, pacífica, solidària i, fins i tot, festiva, Es veia la gent contenta, alegre i feliç, i alhora reivindicativa amb un anhel col.lectiu.

Però alerta, l’ofensiva reaccionària de l’Estat central serà forta. Ho sabem. Tenim davant un adversari poderós i temible. No podem defallir, nosaltres tenim la força de la gent mobilitzada. El moviment popular és i ha de ser la nostra gran resposta. Som transversals, pensem diferent, però hem de planificar i actuar junts.

Tenim una fita: l'assoliment de la plena sobirania política del nostre país com pas previ per a la construcció d’un nou Estat lliure, més just i més feliç. Està a les nostres mans, ho hem d’aconseguir.

No voldria acabar sense esmentar la intervenció d’en Jordi Cuixart el 11S, intervenció vibrant i brillant, emotiva i motivant, per a mi el millor parlament que he escoltat en una Diada des de fa temps. Val dir, entre altres coses, que això no ho para ni déu.

Fem-ho realitat. Som-hi!
Miquel López
HGxI

2 comentaris: