divendres, 13 de setembre del 2013

Les nostres sensacions l'endemà de la Via Catalana. 2


Escrit enviat per: Miquel López Ibañez

Des de la emoció, a vegades difícilment continguda, escric aquestes paraules del que va ser i vàrem viure, juntament amb altres companys, la Diada del 11 de setembre d'enguany. És evidentment una visió molt personal, i potser també vehement, però és el que sento en aquests moments i com em va dir, recent acabada la mobilització, una amiga periodista basca : "Esteu sent protagonistes d'un moment històric". Sí d'un moment històric en el qual vàrem ser participants actius en primera línia.

Ja des del matí i amb la fina pluja que ens acompanyava sortírem amb meticulosa puntualitat de Maragall/Font d'en Fargues. Enfilàrem l'autopista cap a les terres tarragonines del Baix Camp, el nostre destí. L'allau de vehicles amb samarretes grogues i estelades en direcció al seu punt de trobada era un presagi de tot el que esdevindria més tard.

Fem una parada tècnica en l'àrea de servei del Mèdol, i tot seguit fins a Reus on vàrem fer parada i fonda per menjar i descansar. Una hora després cap al tram assignat de la Via.

Esperem alegrement i festiva l´arribada de l'hora simbòlica: 17:14, i amb les mans llaçades i el cor bategant, però tossudament alçats. Iniciem un dia que esdevindrà memorable.

Després, ordenadament, la tornada a casa amb la satisfacció i l´orgull de la feina ben feta, però amb el compromís ferm que l´endemà seguirem treballant. 

Aquesta era una fita important. Però el camí encara serà llarg, i ple d'obstacles i entrebancs. Però és el nostre camí.

Voldria acabar aquest escrit mostrant la meva admiració per tot aquest poble nostre que ens ha donat un exemple de dignitat i compromís, per la gent que s'ha desplaçat voluntàriament a cobrir llocs de la Via que eren buits. Som un gran poble, i per això volem aconseguir que les generacions futures tinguin un país com cal. La pressió popular ens ha portat fins aquí i és la que ens ha de portar més enllà.

Treballem per fer-ho possible!
Ho farem!

Miquel López Ibañez

1 comentari:

  1. Jo només vull recordar que anar a votar és molt fàcil: surts de casa, camines uns minuts i votes.
    Participar a la Via és uns ordres de magnitud més complicat que votar.

    Per tant, la voluntat demostrada pels participants a la Via és enorme i aquest dia quedarà com un hite en la història d'aquest país.

    Enhorabona a tots!

    ResponElimina