A Espanya, Catalunya no és reconeguda com a subjecte polític amb dret a decidir. Els anys de "pedagogia" han fracassat, admetem-ho, i hem de passar pàgina...
I pel que fa a Europa, no acollirà d'entrada una Catalunya independent si no ens carreguem de raons (hem de denunciar sense treva l'espoli fiscal, les negatives al diàleg, la repressió judicial, l'asfíxia financera i la guerra bruta). Mentrestant, un error imperdonable fóra caure en les provocacions, atès que ens hem de legitimar de cara a l'exterior com un Poble pacífic que vol viure en plenitud, llibertat i democràcia.
El govern d'Espanya ha tancat la porta a una possible entesa. Els ponts del diàleg es troben dinamitats. Cada nou pas en l'exercici democràtic del dret a decidir (Estatut del 2005, Declaració de sobirania, imminent llei de consultes) es troba amb el mur de la intransigència espanyolista i criminalitzat per la via judicial, gràcies a una lectura restrictiva i interessada de la Constitució espanyola.
No hi haurà, penso, diàleg i quan els catalans, encapçalats pels seus legítims representants, ens haguem de veure obligats a saltar-nos la particular legalitat espanyola (aquella que ens prohibeix fer una consulta d'autodeterminació), ens voldran presentar davant el món com uns colpistes.
No ho oblidem, estem en guerra i, tal i com l'entén l'Estat, tot s'hi val, perquè la "unidad indivisible de la nación" està per sobre de tota altra consideració. No podem badar. Ens cal unitat d'acció o la història tristament es repetirà.
Salvi Pardàs (HGxI)
Tots els catalans, sigui quina sigui la ideologia, sortim perjudicats amb les actuacions i actituds dels govern d'Espanya.
ResponEliminaTots en sortirem guanyant amb la proclamació e la Independència.
Efectivament l'etapa diplomàtica està exhaurida, ara toca aplicar l’astúcia per demostrar que allò que ens feien recitar a la ”Formación del espíritu nacional : España es una unidad de destino en lo universal”, s’ha acabat definitivament. Pilar
ResponElimina