dimarts, 19 de març del 2013

Assemblea Nacional, a punt per a la desobediència civil

El full de ruta que s'ha aprovat aquest dissabte en assemblea general constitueix un manual de resistència i desobediència civil en cas que, com és previsible, l'estat espanyol s'interposi i utilitzi la força en el procés sobiranista català.

El missatge del darrer vídeo de l'ANC ho deixa ben clar: davant una llei injusta, és forçós desobeir. 

La Humanitat no hagués avançat ni un pam si la voluntat pacífica i democràtica de determinats col·lectius no s'hagués avançat a les lleis i no hagués fet front comú contrala injustícia: els negres continuarien segregats, les dones no podrien votar, els homosexuals no es podrien casar, els nostres joves encara haurien de perdre un any fent el servei militar i, per descomptat, nacions sense estat no haurien assolit mai la seva independència. 




Els catalans, ara, ens trobem en aquest punt, en aquest moment històric en què ens veurem obligats moralment a decidir i a salvar el futur dels nostres fills. Tenim l'oportunitat de construir de bell nou un estat i de fer net: tot un privilegi que ens ha reservat la història.

En el nostre full de ruta es demana multiplicar les accions de denúncia aplicant mètodes de resistència civil i de desobediència pacífica. La insubmissió fiscal és una d'aquestes accions que és a punt de posar-se en marxa. 

En les protestes s'hi veuran implicades les persones i per descomptat les institucions, com els ajuntaments, que ja fa temps que planten cara des de l'Associació de Municipis per la Independència "Caldrà demanar als Ajuntaments i entitats que participin o donin suport a les accions de reivindicació de la pròpia sobirania, de desacatament de l’autoritat espanyola, i de contestació a les agressions de l’estat espanyol", es llegeix al full de ruta.

El mateix document deixa clar que els "actes de desobediència civil de diferents nivells" han de servir "per reforçar el convenciment de la població i que aquesta perdi la por, i seguir impulsant un creixement segur i constant de l’ANC".

"En cas d’inhabilitació de les nostres institucions de govern nacional, l’ANC promourà una Assemblea de Càrrecs Electes o una Assemblea Constituent perquè proclami la Independència i es mobilitzarà perquè, mitjançant la resistència pacífica i la desobediència total, es forci la inhibició dels poders espanyols i es reinstauri l’Estat de dret amb un govern propi i sobirà”.

El camí cap a la llibertat està traçat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada