divendres, 8 de març del 2013

Opinió: Catalunya... Suïssa?

Carta publicada al diari Ara.cat el dia 1 de març de 2013, signada pel Sr. Manel Mas Canut

Catalunya... Suïssa?

El discurs nacionalista fa anys que repeteix que els catalans som diferents de la resta d’espanyols. Però jo miro al meu voltant i veig que els polítics catalans són igual de corruptes o més que els de la resta d’Espanya. Veig que la primera font d’ingressos de Catalunya és el turisme com la resta d’Espanya. Veig que els catalans no treballem pas més hores que a Madrid i Bilbao i que els bars estan sempre plens. Veig que el nivell educatiu és igual de dolent que a la resta d’Espanya. Llavors, d’on ve aquesta fixació nacionalista de comparar Catalunya amb Suècia, Dinamarca o Suïssa? Tant de bo fos així, jo seria el primer a voler la independència. Però malauradament Catalunya s’assembla més a Sicília que a qualsevol altra regió d’Europa.


Carta de resposta enviada al diari Ara.cat el 2/3/2013, per l’Enric Sánchez

Catalunya… Suïssa?

No, Catalunya no és tan rica com Suïssa, però ho és tant com Suècia i Dinamarca. A aquest països ningú els escanya com passa a Catalunya i poden dedicar tots els seus impostos a gestionar-los com volen, no és per casualitat que els seus nivells educatius siguin excel·lents. A Catalunya n’hi ha, de corruptes, però molts menys que a Espanya. Aquí tenim Millets i d’altres de pa sucat amb oli, però no tenim Bárcenas, Bankias, Gurtels, sobres ni més de 200 imputats per corrupció, només els últims anys.

La independència permetrà regenerar els partits politics i eradicar la corrupció. Estic segur que es podrà reduir notablement. A Espanya, també? Si més no, sempre ens sortirà molt més barat la despesa dels corruptes locals que l’afegida dels espanyols com passa ara. Els catalans no som millors ni pitjors que els Suïssos i els suecs, però els podem prendre com exemple, millor que el que representa la ruïna de ser a Espanya.

Enric Sánchez (HGxI)

AQUESTA CARTA DEL COMPANY ENRIC SÁNCHEZ, HA ESTAT PUBLICADA AL DIARI "ARA" EL DIA 11-3-2013.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada