El Parlament de Catalunya aprovava la Declaració sobiranista amb 85 vots a favor i 41 en contra. Una votació que ha posat de manifest la voluntat de continuar fent camí cap a la independència i que ha fet aflorar desacords i desavinences entre partits i dins dels mateixos partits polítics. Maneres de veure un procés que ha de donar més autonomia a Catalunya. Un moment en què molts consideren que cal remar en una mateixa direcció; moment en què no es poden deixar caps per lligar perquè les negociacions, si hi són, amb Espanya seran intenses.
Els polítics catalans han donat el pas empesos per un clam ciutadà que va manifestar-se el passat 11 de setembre sense complexos pels carrers de Barcelona. Al darrera l’Assembla Nacional Catalana, una entitat sorgida d’un ampli moviment social, que es contempla com la garantia que vetllarà perquè el procés arribi al seu objectiu malgrat els obstacles amb què toparà.
Moltes han estat les mirades que s’han fixat en el rostre de l’Assemblea Nacional Catalana davant el pacte de legislatura que tancaven Convergència i Unió i Esquerra Republicana de Catalunya. Un acord que garanteix l’estabilitat i fixa el 2014 com a data per la celebració d’una consulta d'autodeterminació. Una consulta que serà possible si les condicions socials i econòmiques son favorables per a la seva celebració.
En una setmana que molts han considerat històrica, hores després de la investidura del president Artur Mas i de l’estrena oficial de la 10a legislatura a Catalunya, La Xarxa entrevista la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada