dilluns, 7 de gener del 2013

Agustí Bordas: Raons per l'estat propi

El programa 'Singulars' del Canal 33, dimecres 9 de gener, a les 22.40 h tindrà per convidat Agustí Bordas, un  català amb passaport canadenc, que viu a Ottawa des de fa més de 10 anys. És conseller principal de polítiques del govern federal canadenc. L’any 2002 es va incorporar al ministeri de Medi Ambient com a gestor en matèria d’acords bilaterals, i des del 2009 té responsabilitats directives al sector aeroespacial del ministeri federal d’Indústria canadenc. Llicenciat en Ciències Polítiques i amb màsters en Gestió i Administració Pública, Agustí Bordas ens parlarà de com millorar la gestió política i administrativa en una Catalunya amb sobirania pròpia.

Aquestes són algunes de les contundents informacions que fa Agustí Bordas en el programa:

  • "El govern espanyol afirma que la “marca Espanya” és una marca de prestigi, però la realitat és que a nivell internacional l’estat espanyol ha esdevingut un sinònim de fragilitat, incompetència i precarietat."
  • "Actualment la imatge d’Espanya és la de l’incest corporatiu, el nepotisme, del tràfic d’influències."
  • "La Constitució espanyola ha esdevingut un “tòtem” gairebé religiós per a la mateixa gent que en el seu moment hi va votar en contra."
  • "Si es defensen les idees de forma democràtica, constructiva i pacífica hi ha d’haver la possibilitat de fer un referèndum. L’estat espanyol denega aquesta opció i això és una mostra de falta de cultura democràtica."
  • "Si agafem els pressupostos del Ministeri d’Obres Públiques, Transport i Medi Ambient dels anys 1983 fins al 1994, que inclou les inversions per als Jocs Olímpics de Barcelona, ens trobarem que la mitjana d’inversió per persona a Catalunya va ser del 60%. A Madrid, durant aquell període, van arribar al 90%, i a Sevilla van arribar al 118% de mitjana."
  • "Mentre que s’han reduït les partides pressupostàries relacionades amb l’estat del benestar, l’any 2011 es va augmentar la inversió en equipament militar un 2,5%, i aquest any 2012 s’ha augmentat el pressupost de Defensa un 28%."
  • "Una de les raons d’aquesta despesa és la intenció de protegir la indústria militar amb seu principal a Madrid, Andalusia i Galícia. Les indústries militars espanyoles han rebut crèdits tous de 14 mil milions d’euros per part del Ministeri d’Indústria i hi ha hagut 4 ministres d’Indústria catalans: Joan Clos, José Montilla, Anna Birulés i Josep Piqué."
  • "La despesa desorbitant en Defensa ve del temps d’Aznar, i això fa que quan va ser ministra de Defensa Carme Chacón, va deixar al ministeri un deute acumulat de 37 mil milions d’euros. El preu de 2 avions Eurofighter és l’equivalent al doble del pressupost anual de Càritas. Les forces armades espanyoles s’haurien de reduir un 50%."
  • "Catalunya és un territori competitiu que port ser líder a l’Europa mediterrània. Segons el “Financial Times”, Catalunya és l’únic país de tota la Unió Europea que encapçala el rànquing tant de potencial econòmic com de potencial per inversió estrangera directa. Barcelona com a ciutat també encapçala aquest rànquing.
  • Catalunya exporta el doble que la comunitat de Madrid, és la màquina exportadora de l’estat espanyol."
  • "Una Catalunya independent tindria un increment del 37% del PIB per càpita."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada