divendres, 4 de gener del 2013

Paco Ibáñez pren posició a favor de Catalunya



El cantautor valencià Francisco Ibáñez Gorostidi, més conegut com a Paco Ibáñez, ha defensat en una entrevista a la televisió pública argentiva TV Pública el dret de Catalunya a la independència. Al llarg de la conversa, Ibañez, que viu a Barcelona, explica el seu compromís amb el seu país d’acollida: “He pres posició en relació a Catalunya. S’han manifestat per poder ser lliures i poder tenir poder de decisió propi”.

Qüestionat per la periodista sobre si veu viable la independència, Ibáñez tira d’història i li respon: “Els argentins van deixar de ser espanyols, no?”. Tot seguit explica una anècdota del seu amic, l’escriptor barceloní Juan Goytisolo, per recolzar el seu suport al dret a decidir dels catalans : “Quan havíem d’anar a algun lloc sempre deia: “El que digui en Paco”. Doncs jo dic: “El que diguin els catalans”. Si tenen aquesta voluntat, com es pot impedir a un poble que sigui el que ell vol?” es pregunta de forma enèrgica.

El cantautor també fa referència a la suposada problemàtica que es viu a Catalunya sobre la llengua i afirma que: “A Barcelona es passen al castellà de seguida quan els hi parles, tenen aquesta generositat”. En un moment de l'entrevista Ibáñez deixa anar un “Visca Catalunya!, Visca Catalunya eternament!”.



Notícia relacionada: Paco Ibáñez: "Soy un "soldat" para lo que quieran los catalanes"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada