dissabte, 12 de gener del 2013

EL COMENTARI PERIÒDIC DEL SECRETARIAT TERRITORIAL D'HGXI


Companys i companyes d’Horta–Guinardó per la Independència,

En primer lloc, deixeu-me convocar-vos a tots i a totes a l’Assemblea Territorial del mes de gener que farem el dia dimecres 16 de gener al lloc habitual, el Casal de la Font d’en Fargues. Cal que ens reunim perquè hi ha un bon feix de qüestions per informar i debatre.

En segon lloc, em fa molt goig anunciar-vos que el Pla d’Acció del mes de gener ja està en marxa, que ha obtingut una bona resposta de participació per part de tots nosaltres i que, per tant, HGxI té gairebé cada dia presència al carrer. Això és una gran fita col·lectiva que cal agrair molt especialment als socis i col·laboradors d’HGxI que dediqueu una part del vostre temps i esforç a sortir al carrer –sovint “d’hora, ben d’hora”- per parlar amb els nostres conciutadans fent difusió de l’ideari de l’ANC. De veritat que les persones que feu aquesta tasca anònimament i amb voluntat de ferro sou la punta de llança de tot el moviment independentista: gràcies a gent com vosaltres podem pensar que ens en sortirem.

"De veritat que les persones que feu 
aquesta tasca anònimament i amb voluntat 
de ferro sou la punta de llança 
de tot el moviment independentista"

Properament, la societat catalana haurà d’abordar el repte del referèndum com l’expressió concreta del dret a decidir. I hi ha opinions que assenyalen raonadament que és complicat –és a dir, difícil– que les tesis favorables a l’estat propi surtin guanyadores al referèndum del 2014. Jo personalment no hi estic d’acord, però penso que si una opinió és enraonada, val la pena pensar-hi. Aquestes raons serien:

  • No s’ha trencat la bossa de por en relació al nou escenari de la Catalunya independent que domina els nostres conciutadans indecisos i contraris a l’Estat propi.
  • Les tesis i la proposta independentista no ha penetrat suficientment en l’espanyolisme cultural que hi ha a casa nostra ni en sectors econòmics que veuen amenaçats els seus interessos.
  • El fet que el catalanisme polític –en el sentit més ampli possible del terme– hagi optat darrerament per l’escenari de ruptura amb l’Estat Espanyol i no tant per l’extensió del catalanisme en el si de la societat catalana, en el sentit que per abordar amb garanties d’èxit el referèndum de 2014 cal la màxima massa crítica.

Bé, deixeu-me repetir que no estic plenament d’acord amb aquestes idees, però em semblen enraonades i s’allunyen del típic discurs emocional i barroer dels nostres benvolguts conciutadans espanyolistes. En qualsevol cas, aquestes raons a mi em fan ser més conscient de l’enorme responsabilitat que assumim les dones i els homes de l’ANC. Si és cert que hi ha una bossa de por a la societat catalana, l’hem de desinflar. Si és cert que la proposta independentista s’ha d’explicar millor a l’espanyolisme cultural i sectors econòmics que pateixen pels seus interessos, cal que com a ANC ho assumim i hi posem remei. Si és cert que el catalanisme i la seva aposta per l’estat propi s’ha de fer arribar a tots els àmbits de la societat catalana, cal que a l’ANC ho assumim com a tasca pròpia i ho portem a terme.

"Si és cert que hi ha una bossa 
de por a la societat catalana, 
l’hem de desinflar"

Atenció! No ens prenguem aquestes raons com un derrotisme: ens poden servir com a esperó per orientar i millorar la nostra tasca. Si fem com els membres d’HGxI que cada dia estan sortint al carrer, ben segur que aconseguirem que el referèndum de 2014 sigui un èxit rotund.

Cordialment,

Francesc Quintana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada