dijous, 28 de desembre del 2017

OPINIÓ: MALGRAT TOT, per Joan Xuriach

Una convocatòria il·legal i il·legítima en un marc de repressió envers la meitat del electorat, amb censura als mitjans públics catalans, amb caps de llista exiliats o empresonats, amb la junta electoral prenent partit, descaradament, a favor de l’unionisme, amb tota la força econòmica i mediàtica de l’oligarquia espanyola mentint i amenaçant a la població i matxucant, un cop darrera l'altre, amb un partit sense programa polític que va néixer, només i exclusivament, per acabar amb la nostra identitat. Unes eleccions militaritzades i vergonyoses en una democràcia com cal; emparades, miserablement, per la UE.
I bé, en aquest escenari, els votants republicans vàrem tornar a guanyar, superant els vots de la darrera convocatòria del 2015 i del referèndum del 1-O i renovant la majoria absoluta independentista al Parlament. Més de dos milions de ciutadans vàrem donar suport, per tercera vegada a les urnes, a la República Catalana.

Malgrat tot, el que hem guanyat a les urnes ho haurem de seguir defensant al carrer, doncs l’estat espanyol només accepta la democràcia si guanya. En primer lloc, haurem d’exigir a Espanya i la UE, la sortida de la presó dels nostres polítics i líders socials i el retorn de l’exili del President i part del govern. En segon lloc, reclamar als mateixos interlocutors respecte a la decisió majoritària del poble català. I, per últim, defensar la República proclamada.

Joan Xuriach
HGxI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada