dimecres, 20 de desembre del 2017

Mantinguem-nos ferms al vot del Referèndum el 21D, per Pere Grau

Estimats amics, us faig arribar aquest article que circula per Alemanya escrit per en Pere Grau, de 88 anys, membre del nostre ANC Deutschland. Si voleu, envieu-ho als vostres amics. Basta que els decidits de l'1-O tornin decidits el 21-D. Espero que tots tornaran a les urnes dijous votant per la independència.

Una forta abraçada

Til Stegmann
 


Pere Grau i Rovira: «Fita: 60 %» 




 19. DEZ. 2017 — «El factor clau per guanyar clarament les eleccions del 21-D

Han retret als independentistes incomptables vegades que a les eleccions del 2015 no van treure més del 50 % dels vots emesos. I d'això
els crítics en desprenien  que el Parlament no estava capacitat per proclamar la independència. Deixem ara a part els punts flacs que tenia aquesta crítica i concentrem-nos a veure quines possibilitats hi ha de què no ens la puguin refregar pels nassos una altra vegada.

El 21-D hi ha imponderables que no depenen de nosaltres sinó de la ràbia i del pànic dels governants espanyols (il·legalitzacions, intents de tupinada, etc.). Hi ha però un factor clau que només depèn de nosaltres: la participació electoral. I en aquest sentit començaré fent una afirmació rotunda: si tots els ciutadans que el primer d'octubre van votar “Sí”, aquesta vegada voten tots una de les llistes independentistes haurem guanyat de manera convincent i haurem creat un problema molt gruixut tant al govern de Madrid com a les institucions europees. En què em baso? Mirem-nos-ho.

Jo parteixo d'una base que crec altament plausible encara que ningú no hagi pogut comprovar-la: que a les 700.000 paperetes confiscades l'u d'octubre per la policia, el tant per cent del “Sí” era el mateix que a les que es van poder recomptar. Un 90 % de les 700.000, representen 630.000 “Sís” que sumats als recomptats donen 2,650.000 “Sí”. I ara suposem (tan improbable no ho és oi?) que aquests 2,65 Milions el 21-D votin una de les tres llistes independentistes, i mirem que representa això en tants per cent. I suposem fins i tot que aquesta vegada – perquè els contraris també s'hi aboquin – la participació sigui més alta que en ocasions anteriors, és a dir que enlloc d'anar pels voltants del 70 % sigui del 80%. Més alta és molt improbable; perquè el tant per cent de gent que passa de la política a tot arreu és com a mínim del 20 % i de vegades més.

En xifres arrodonides a Catalunya hi ha 5,3 milions de ciutadans amb dret a v
els críticsot. Si va a les urnes un 80 %, representa que hi haurà uns 4,25 milions de paperetes a les urnes. I si aconseguim aquells 2,65 milions de “Sís” això representa un 62,2 % pels independentistes. I cada tant per cent menys de participació electoral representaria un tant per cent més per l'independentisme. Amb una participació del 70 % com altres vegades, els 2,65 milions representarien el 71,3 %. Faves comptades.

Per tant no es tracta pas d'un exercici abstracte d'haver d'ampliar majories amb indecisos, sinó senzillament que els que ja han respost una vegada ara no fallin. Per això el millor eslògan seria. “Vas votar el primer d'Octubre? No ens fallis ara! Tot depèn de tu”.

No sóc tan innocent ni tan tòtil de creure que sóc el primer a fer aquests càlculs. Suposo que els cavernícoles també l'han fet i és això el que els porta a manipular enquestes per fer veure que ho tenim tot perdut. I això de què ens prenguin per ases encara és més empipador.

I si algú em pregunta: “Però si guanyem què podrem fer? La Soraya ha dit ben clar que només negociaran amb els que “s'ajustin a la llei”. Vol dir això que tornaran a implantar el 155?”. Potser sigui aquesta la seva intenció, és clar, perquè són negats de mena. Aquesta vegada, però, els catalans tindrem uns trumfos a les mans que abans no havíem tingut. I, encara que sembla que molts no s'ho creguin, tenim millors polítics que els altres i aquesta vegada hi hauria prou gent a l'estranger (potser no el Sr. Juncker) que no ens deixaria sols. Però tots aquests arguments els podem llançar a la brossa, si el 21-D la gent es quedés a casa. Que no s'hi quedi ningú! Que el lema de tots sigui. FITA, 60 %! I el 22-D ja en parlarem ...»


Pere Grau i Rovira 

ANC Deutschland

Publicat a Més Vilaweb 

1 comentari:

  1. EL 21D TOTHOM A VOTAR UNA LLISTA INDEPE. VOTI, VOTI, VOTI, FILL/A DE PUTA QUI NO VOTI. AMB TOT EL RESPECTE DEL MON. BONES FESTES, QUE SI ARRASEM SERAN COLLONUDES.

    ResponElimina