dissabte, 23 de març del 2013

Comentari periòdic del Secretariat Territorial d'HGxI

CARTA OBERTA A CARME FORCADELL, PRESIDENTA DE L’ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA

Benvolguda Presidenta,

T’escric a títol individual, en aquesta carta les opinions versades només em representen a mi mateix.

En l’anterior post que vaig escriure anunciava que parlaria de les irregularitats de tipus econòmic detectades a l’ANC. Fa uns dies, el diari digital e-notícies les va fer públiques i no han estat desmentides des de l’ANC, pel que cal deduir que la informació publicada en aquest mitjà és majoritàriament certa, o certa del tot. Inesperadament, diria que la resta de mitjans de comunicació no se n’ha fet ressò.

Ja sé que parlar d’aquest tema, ara, és enormement inconvenient per als interessos de l’ANC i per als interessos generals del país. Entenc perfectament la singularitat i transcendència del moment històric que estem vivint i la responsabilitat que assumim els membres de l’ANC. I que, per tant, juga en contra nostra furgar en qualsevol qüestió que pugui tacar la nostra imatge pública i que atiï –potencialment– l’enfrontament i la divisió a l’interior de l’ANC.

Carme, només et prego que entre les teves múltiples tasques al capdavant de l’ANC també incloguis la de fer net dins de l’organització. Saps que pel simple fet de ser catalans i independentistes no estem salvats de res: som humans i les febleses de la condició humana ens afecten igual que a tothom. L’ANC pot acollir dins de la seva organització a persones indesitjables guiades únicament per l’afany de lluïment personal, pels seus egos desbocats i per buscar un posicionament polític i social beneficiós per als seus interessos personals un cop l’Estat Català sigui una realitat.

Aquest tipus de persones poden, perfectament, gestionar malament els nostres recursos, emprar pràctiques obstruccionistes emparats en el funcionament democràtic i pensar que l’ANC és “la seva” creació. Tu, Carme, tens tota la informació i jo només puc parlar-te com a simple activista. Però, com a Presidenta, també et toca la funció de detectar i aïllar aquestes persones, fer-ho discretament i vetllar perquè l’ANC no voli amb plom a l’ala.

Els activistes que estem a la base seguirem sortint al carrer treballant pels objectius de l’ANC i fent-ho disciplinadament per mantenir el bé més preuat que tenim els independentistes: la unitat. Però tu fes la teva feina, si et plau!

Gràcies Carme.

Cordialment,

Francesc Quintana
Coordinador HGxI (ANC)

5 comentaris:

  1. Estoy de acuerdo con lo escrito pero en mi opinión lo único e importante a trasladarle a la señora Carme Forcadell es que la ANC convoce un Congreso de Unidad Nacional Catalán con el fin de proclamar una nueva legalidad nacional catalana y exigir a las instituciones del estado español aquí en Catalunya su claudicación , sometimiento y aceptación a dicha entidad.

    ResponElimina
  2. Carme, en Francesc escriu a tìtol individual, però jo ho subric t tot.

    ResponElimina
  3. Carme, en Francesc escriu a tìtol individual, però jo ho subric t tot.

    ResponElimina
  4. Crec que aquest és un article valent. Afrontar obertament els problemes de corrupteles i irregularitats quan tot just són incipients és un exercici que s'haurien d'haver aplicat tots els partits polítics sense excepció. No podem, d'altra banda, permetre'ns cap error, ens hi juguem molt.

    ResponElimina
  5. Vicenç Rodríguez Grimà11 d’abril del 2013, a les 17:28

    Agraeixo i felicito el Coordinador de l'Assemblea Territorial d'Horta-Guinardó pel seu coratge a l'hora d'escriure aquesta carta a la nostra Presidenta, el contingut de la qual assumeixo plenament com a propi.

    Molts dels que tenim com a prioritat la tasca anònima i incansable pel territori portem mesos defugint entrar en aquestes qüestions pel bé de la imatge i la cohesió del nostre moviment. Però després de tot aquest temps en què les coses no semblen haver millorat, i davant el risc real que aquesta situació acabi perjudicant seriosament la nostra tasca i per tant l'assoliment dels nostres objectius, creiem que ha arribat el moment d'encarar obertament el tema. De forma intel·ligent, discreta i amb molta mà esquerra; aplicant a casa nostra aquells valors que propugnem per al nostre futur estat: transparència, respecte a la pluralitat, honestedat sense ombres... cal fer neteja a fons del vaixell, sacrificant si cal part de l'arboradura i el velam. Res no ha de frenar-nos, desviar-nos ni posar en risc la nostra empresa.

    Tenim la gran sort de comptar amb la nostra Presidenta; ella és la nostra imatge, la nostra veu i l'encarnació pública del nostre esperit, i estic segur que compta amb el suport i el respecte de tots els membres de l'ANC. És precisament per això que també té en certa manera la responsabilitat de preservar aquests valors dins el si de l'Assemblea.

    ResponElimina