dimecres, 29 de juliol del 2015

OPINIÓ: "Catalunya humiliada ", per Leonci Petit Torné

Aquesta és la posició de l'Estat espanyol amb el Rei al davant en invocar només la llei davant la proximitat del 27S amb efectes plebiscitaris, atesa la llista de país fa poc pactada per aconseguir la majoria sobiranista: té por de la democràcia i amenaça. 

Tot fa recordar la situació creada per la dictadura del general Primo de Rivera i com acabà, i no cal dir la dictadura franquista que encara persevera en les estructures de l'Estat després de la transició. Voldria bombardejar Barcelona i Catalunya i ara no pot, per tant, l'única manera d'enfrontar-s'hi no és altra que la humiliació de Catalunya en tots sentits. 

Podrà bloquejar la llista, impugnar el 27S, detenir en Mas o posar en practica l'art 155 suprimint l'autonomia. Invocar només la llei posa en relleu la carència de raó política, que posa de manifest la pobresa espiritual que respiren els homes que representen l'anomenada democràcia espanyola, tutelada pels homes i dones de l'herència franquista de la qual en viuen. 

Si Espanya bloqueja els resultats que emanin del 27S, vol dir que no l'interessa per a res l'opinió dels catalans, i això és el fet més significatiu del menyspreu i de l'odi envers de tot allò que surt de Catalunya. Per tant, si els resultats del 27S motiven la suspensió de l'autonomia amb un estat d'excepció, a la seva sortida, la reacció de Catalunya encara serà més forta democràticament en mèrit de la humiliació que està provocant l'Estat es mostra incapaç d'oferir una alternativa política vàlida per a les dues bandes. 

El moment polític actual té, al meu entendre, una similitud a la caiguda de la dictadura del general Primo de Rivera, ara per manca de visió política la qual pot afectar a la mateixa monarquia si no té capacitat d'arbitrar. 

Independència no és terrorisme. Fins i tot els cecs ho veuen. No n'hi ha prou amb la llei.

Leonci Petit Torné
HGxI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada