dimarts, 14 de maig del 2013

CRÒNICA: "Què està passant a Catalunya?", a càrrec de Josep Rull


Ahir, al Mas Guinardó i davant de prop d'un centenar de veïns, Josep Rull, Secretari general d'Organització de CDC, va explicar en quin punt es troba el procés independentista en el marc d'Europa i d'Espanya. El seu estil de discurs planer i farcit d'exemples va fer que el públic se l'escoltés molt atentament.


El gran problema que tenim a Catalunya es diu dèficit fiscal. El grau de dependència amb Espanya condiciona greument el nostre desenvolupament com a país en tots els aspectes. Rull va exposar la gravetat de l'espoli a què ens sotmet l'Estat espanyol, que no és comparable amb cap altra regió del món (vegeu El dèficit fiscal de Catalunya, per Núria Bosch).

Per fer-nos una idea gràfica:

Cada dia els catalans (tots i totes, parlem la llengua que parlem) aportem 45 milions d'euros (entre el 8 i el 9% del PIB català). 45 milions que se'n van i NO tornen.

  • Un Centre d'Atenció Primària (CAP) costa 3 milions d'euros.
  • Una escola, 4 milions d'euros.
  • Un institut d'educació secundària, 6 milions d'euros.
  • Un hospital, 45 milions d'euros.

Cada dia els catalans perdem un hospital sencer!!!

La gran retallada, la que imposa el Govern d'Espanya, es diu dèficit fiscal, espoli fiscal o ofegament econòmic.


Amb una quarta part del dèficit, el Govern de Catalunya NO hauria de fer cap retallada. Si el Govern d'Espanya pagués només la meitat del que ens deu, NO caldria fer CAP retallada.

Ara mateix el Govern d'Espanya exigeix que els catalans (tots i totes, parlem la llengua que parlem) li paguem 8.500 milions d'euros. Això és el doble de les retallades dels dos últims anys!!! Representaria el desballestament total del nostre estat del benestar.

Catalunya genera prous recursos per ser un país capdavanter a Europa. Recursos econòmics i intel·lectuals (som la tercera potència científica d'Europa). Si continuem a Espanya, estem abocats a la misèria; si ens constituïm en Estat propi, podrem per fi ser un país de primera fila en el concert de les nacions civilitzades del primer món.

També es va parlar de democràcia i de la negativa a tota entesa per part del Govern d'espanya. La nostra independència depèn dels factors següents, plenament assumits, com va explicar el ponent, pel Govern de Catalunya:

  • Reconeixement internacional.
  • Majoria social favorable.
  • Estructures d'Estat que garanteixin l'endemà de la independència.

Catalunya és perfectament viable sense Espanya; Espanya no sembla viable sense Catalunya si no afronta canvis econòmics estructurals en profunditat. El procés sobiranista, segons va exposar Rull, obligarà Espanya a desenvolupar-se i a bandonar la política del subsidi i l'economia especulativa.

Si voleu més informació, us recomanem que visiteu Dret a decidir i estat propi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada