diumenge, 7 de gener del 2018

OPINIÓ: "Què es pensen que van fer els professors l'endemà?", per Salvi Pardàs i Sunyer

Professors d’institut portats a declarar per haver criticat suposadament les salvatges agressions de la Policia Nacional el dia del referèndum d’autodeterminació de Catalunya (l’1-O de 2017). Se’ls acusa d’un “delicte d’odi”.

Sóc professor, de secundària. Què es pensen que vam fer l’endemà de la catàstrofe els professors i mestres davant d’una classe d’adolescents en estat de xoc, commoguts, ferits, consternats… ¿Ens vam posar a fer anàlisis sintàctiques, equacions o a parlar de l’arquitectura romana? En el meu cas, els alumnes, nois i noies que van passar la nit a la mateixa escola on aprenen i que els policies van destrossar, agredint familiars, veïns i amics en nom de no sé quin “estat de dret”, em van demanar de parlar-ne i ho vam fer.

Els documents escrits i redaccions lliures que en van resultar farien empal·lidir de vergonya a tots els partidaris del 155 si encara conservessin un mínim de dignitat humana. I ara digueu-nos, qui ha gosat violar la pau i la convivència a cops de porra.

Salvi Pardàs i Sunyer

HGxI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada