dissabte, 27 de gener del 2018

OPINIÓ: "Els temps de la retòrica", per Joan Xuriach Fusté

El 10 d'octubre de l'any passat, tot estava a punt per a la declaració d'independència de Catalunya, d'acord amb la majoria assolida l'1-O. La realitat, però, va ser una declaració interrompuda al cap de 8 segons, setmanes de desconcert, empresonament dels Jordis i una declaració de la República, el dia 27, descafeïnada, trista i sense parlaments al balcó de la Generalitat. Després, el silenci, l'aplicació del 155, la destitució del Govern, presó pel vicepresident Oriol Junqueras i 7 consellers més i l'exili a Brussel·les del president Carles Puigdemont i la resta de consellers.

El poble ha sortit al carrer, ha viatjat a Brussel·les, i ha demanat l'alliberament dels presos, justícia i llibertat d'expressió, els drets bàsics d'una democràcia. El 21-D es va votar majoritàriament a favor de la independència, per tercera vegada. 


Encetar una legislatura amb l'ànim de seguir trampejant les prohibicions que ens arribaran de Madrid, suportant humiliacions, vexacions, xantatges, censures, espolis econòmics i culturals, no seria respectar el vot. Ha quedat prou clar que ens volen exterminar com a poble i per evitar-ho no ho aconseguirem amb denúncies ni discursos que no arriben enlloc. Només ens tenim a nosaltres; només tenim la nostra determinació. Prenguem el carrer, fins a fer realitat la República. 

El temps de la retòrica ha passat, ens fa esclaus.

 

Joan Xuriach Fusté
 

Horta Guinardó per a la República 
@HGxRep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada