dissabte, 4 de març del 2017

OPINIÓ: "Política i justícia", per Maria Gemma Cerezo Pumariega

No sé quina fal·lera els ha agafat de barrejar ben barrejades la política i la justícia. Per una banda tenim els judicis pel 9N, casos totalment polítics que es jutgen en els tribunals, i per l’altra els judicis del cas Palau, la comissió del 3% i l’herència de la família Pujol, tots ells clarament de corrupció i que, per tant, corresponen només a la justícia ordinària, però que els unionistes pretenen polititzar-los vinculant-los amb l’independentisme i el procés.

Des de quan l’espoli del Palau és només cosa de CDC? Hi havia molts més partits que es van beneficiar amb aquest afer. Volen fer creure que tots els implicats estan d’alguna manera relacionats amb el moviment independentista perquè així en sortim esquitxats. M’ha cridat molt l’atenció el pacte que volen fer els Montull amb el fiscal: reducció de pena a canvi de declarar contra CDC; no hauria de ser per confessar qui són els culpables, siguin del partit que siguin? No, per a ells la moneda de canvi és Convergència. Potser sóc malpensada, però em fa tuf de testimoni comprat.
 

Quan temps fa que cueja el 3%? El primer a parlar-ne va ser el president Maragall, mireu si ha plogut des d’aleshores! El que passa és que en aquell moment CDC i PP anaven de bracet i com que, qui més qui menys, tots els partits tenen finançaments poc o molt dubtosos, valia més no aixecar la llebre. Ja se sap, entre amiguets es tapen les vergonyes. És a partir del canvi de rumb cap a l’independentisme que CDC s’ha convertit en objecte de persecució, més per les seves idees que pels seus fets.
 

No, els independentistes no tenim res a veure amb aquests processos judicials; al revés, el que volem per a la república catalana és evitar que gent que està de corrupció fins al coll continuï aclofada a la poltrona impunement i es burli de la justícia. Us ve algun nom al cap?

Maria Gemma Cerezo Pumariega
HGxI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada