dimarts, 21 de març del 2017

OPINIÓ: "Cal que l'unionisme aprengui un parell de coses bàsiques", per Salvi Pardàs


A l’unionisme se l’hauria de portar a l’escola per aprendre un parell de coses bàsiques. 

Primera, la Constitució espanyola no respecta un dret humà fonamental, l’autodeterminació dels pobles. Per tant, el que és il·legal des del punt de vista del dret internacional és la mateixa Constitució. La clàusula de la “indivisibilidad” d’Espanya va ser escrita per impedir que Catalunya esdevingués mai un país lliure. Per tant, l’obligació dels catalans que ens estimem la nostra pàtria és saltar-nos la llei espanyola per poder construir una República de ciutadans lliures. 

Les revolucions es fan així i nosaltres, tots, ho segellarem anant a votar en referèndum. Si guanya el sí, la transició s’haurà completat i la monarquia passarà a ser ja un problema de l’estat veí, sentint-ho molt i desitjant als espanyols bona sort. 

Segona, l’unionisme acusa l’independentisme de voler fer un cop d’Estat quan els únics cops d’Estat a Espanya (Felip V de Borbó, Miguel Primo de Rivera, Francisco Franco) els han portat a terme sanguinaris dictadors contravenint l’ordre democràtic, massacrant la població civil, imposant la llei per la força de les armes i vomitant el seu odi contra les aspiracions nacionals dels catalans. Un moviment pacífic amb profundes conviccions democràtiques i que l’únic que anhela és construir un país per a tots no pot ser acusat de “colpista”. 

El cop d’estat vindrà si vostès, senyors garants de la unitat d’Espanya, decreten l’estat d’excepció, ens envien la Legión o el Ejército per esclafar urnes, ocupen la Generalitat o empresonen els nostres representants polítics. Tornin-ho a fer per enèsima vegada.

Salvi Pardàs

HGxI

1 comentari:

  1. Ja pots anar dient ja... que ells com si res però nosaltres endavant !

    ResponElimina