divendres, 3 de març del 2017

OPINIÓ, L’article 155, per Alfons Carreras

Senyors de la dreta incivilitzada i antidemocràtica, quan parleu d’aplicar l’article 155 per intervenir l’Autonomia de Catalunya no us referiu a l’aplicació de la llei sinó a l’aplicació del poder pel poder. L’article 155 acaba sent una metàfora del “¡Coño!, ¡todos al suelo!”. 

És ben cert que els independentistes volem aconseguir la independència seguint els elementals principis democràtics i no emparats en la Constitució. Els partits nacionalistes espanyols no ens heu deixat cap altra opció. 

El vostre gran error va ser permetre que a Catalunya hi hagués un parlament escollit pel poble. No està en la vostra imaginació que un Parlament escollit democràticament compleixi amb el mandat dels ciutadans. No us ha passat pel cap que els parlamentaris representen la voluntat del poble. Per a vosaltres, les eleccions, els programes electorals, els parlaments, són el fals farciment  que cal donar a les estructures del vostre poder. 

La seqüencia d’aquests fets: eleccions amb programes per assolir la independència, assoliment d’una majoria parlamentaria i el compliment del mandat democràtic per part dels càrrecs electes, senzillament mai l’heu entès. 

Però a Catalunya hem dit prou. Si ens voleu sotmetre només ho podreu fer amb l’ús de la força, si ens voleu convèncer ho haureu de fer amb l’ús de la democràcia. Els independentistes acceptarem obertament la pertinença a l'Estat espanyol si així es decideix en un referèndum d’autodeterminació. 

Alfons Carreras

HGxI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada