dijous, 30 de març del 2017

OPINIÓ: " 6000 milions de raons per fer la revolta " Alfons Carreras per

4000 milions d’euros és la quantitat que el Sr. Rajoy creu necessària per comprar Catalunya.
Segons les dades oficials en els últims 5 anys l’Estat espanyol ha deixat d’invertir 10.000 milions d’euros en infraestructures. Si parléssim en termes de deute podríem dir que el Govern del PP ens vol comprar voluntats pagant 4000 milions dels 10.000 que ens deu. Aquest conte ja ens el sabem de memòria perquè fa molts anys que dura.

És molt significatiu el fet que al acte al palau de Congressos sobre infraestructures hi havia bàsicament empresaris, molts d’ells catalans, que serien els primers receptors d’aquests diners. És un retrat exacte de com funciona Espanya. Es compren voluntats. 


Aquests diners, que graciosament reparteix el Sr. Rajoy, surten de les butxaques dels ciutadans i de les empreses Catalanes que puntualment paguen impostos. A l’hora de repartir-los s’ofereixen als poders oligàrquics que es freguen les mans amb els contractes que podran aconseguir. És molt indignant i d’un cinisme majúscul que només es facin promeses per acontentar uns poders que sempre estant disposats a parar la mà i a trair el seu país i els seus ciutadans. Sí, perquè aquí també tenim enemics que no volen escoltar la gent i els compra la voluntat.

L’acte d’ahir al palau de Congressos de Barcelona ens hauria de fer vergonya. Més enllà de la necessitat de recuperar el terreny perdut en les infraestructures hi ha altres temes prioritaris que necessiten l’atenció pressupostaria del Govern: l’espoli fiscal, l’incompliment de partides de finançament dedicades a la llei de dependència, la negativa a pagar la part del 0,7 a les “ONG”, l’anul·lació de lleis i molts altres greuges econòmics i socials. Però per fer front a aquestes necessitats els diners haurien de passar per la Generalitat i no per les mans dels oligopolis oficials.

D’allò que es tracta, evidentment, és d’acorralar el Parlament independentista i enfrontar-lo amb els poders fàctics a Catalunya. Dividir la societat Catalana, allò que ells constantment denuncien, és el que promouen amb les seves ofertes de diàleg potinejant amb els diners de tots.

Veure la cara de complaença del Sr. Bonet parlant de les bonances de la generosa oferta del Sr. Rajoy em revolta. Fa fàstic pensar com de lluny actua la política dels ciutadans i de quina manera ens menystenen. Que lluny estem de tenir un sistema democràtic! Els ciutadans tenim moltes raons i l’obligació moral per a treballar per canviar aquest sistema tan injust i tan poc sensible amb les necessitats de tots.

Alfons Carreras
HGxI

1 comentari:

  1. Els indepes sabem que no hi ha manera possible d'aconseguir la transformació dels unionistes per això hem decidit desvincular-nos.
    Ells que facin la seva i nosaltres la nostra a veure a qui li llueix millor la feina!

    ResponElimina