divendres, 4 de novembre del 2016

OPINIÓ: "La incompetència de la justícia espanyola.", per Leonci Petit Torner

Entenc que, davant la judicialització de la política catalana, seria desitjable que els inculpats (que en podem ser tots per causa d’ella) manifestessin davant del jutge la incompetència del tribunal espanyol quan s’és inculpat a causa del procés sobiranista català, pacífic i democràtic, sobretot per l’ús de la justícia en comptes de la política. 

La raó jurídica rau en el fet que una Constitució com l’espanyola, que impedeix la solidaritat de les persones i dels pobles, ha deixat de ser democràtica per injusta i inhumana. 


També és incompetent perquè la justícia espanyola es mostra unidireccional respecte de Catalunya, atès que el govern espanyol i el T C intenten que el govern de Junts pel Sí no pugui actuar a favor de la gent, especialment els més vulnerables. 


Tercera raó jurídica és la manca de separació dels tres poders que fonamenten l’Estat de dret, atès que el poder judicial és actualment un apèndix de les directives del poder executiu. És, per tant, una justícia segrestada i partidista.
 

I encara hi ha una altra raó jurídica i democràtica de pes: que els catalans som privats del dret fonamental de manifestar allò que volem ser, som privats del dret de vot. 

Utilitzar el codi penal, en comptes del diàleg, serà fatal per als qui l’invoquen.  La justícia espanyola es troba desacreditada a causa de l’ús i abús partidista que en fa en contra de Catalunya.

Leonci Petit Torner

HGxI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada