dijous, 10 de novembre del 2016

OPINIÓ: "El tribunal inquisitorial", per Joan Xuriach Fusté


Com a demòcrata i català vull agrair les nombroses mostres de suport rebudes des d'Espanya per part dels diputats de l’oposició en el Congrés i, en general, de la gent del carrer, davant dels atacs perpetrats pel govern del Partit Popular contra Catalunya. 

És força emotiu que la ciutadania espanyola no resti indiferent a les contínues agressions a la llengua, al model d’ensenyament, a la cultura i al Parlament escollit democràticament; als incompliments en matèria econòmica, en infraestructures i als insults, mentides i amenaces esbombades des de les diferents branques del poder contra els polítics i ciutadans catalans. 

Ara, amb la conversió ‘de facto’ del tribunal Constitucional en tribunal Inquisitorial s’oficialitza la inexistència de la separació de poders que acosta Espanya, cada cop més, al nivell de Turquia. Així doncs, els 12 nous ‘inquisidors’ tindran plena potestat per apartar de la vida política aquells diputats catalans que no pensin i actuïn com La Moncloa consideri convenient. 

 L’escriptor gallec Suso de Toro ja va escriure el passat 20 de març de 2015: “Un objetivo de la práctica totalidad de las fuerzas políticas españolas, dentro y fuera del parlamento, es derrotar a Catalunya; negar eso es parte de la guerra política psicológica”. 

Per tot això, el diumenge 13 de novembre, hem de tornar a ser un clam en defensa de la democràcia i de les nostres institucions. Ningú ho farà per nosaltres. Hi hem de ser tots!

Joan Xuriach Fusté
HGxI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada