diumenge, 26 de gener del 2014

CRÒNICA. Intensiu de parades a Sant Andreu (25/1/2014): una jornada per parlar i aprendre amb els veïns

Al plànol s'indica la ubicació de les parades informatives i de recollida de peticions de "Signa un Vot" al Districte de Sant Andreu. Un bon desplegament, però n'haurem de ser més i multiplicar esforços si volem arribar a tothom i recollir milions de signatures de cara al Referèndum. AT Sant Andreu


Molts veïns ja havien votat i el fet que no fos una zona amb molt de trànsit va propiciar que ens estéssim més estona parlant i debatent amb els passavolants. A la tauleta, sempre amb bon humor i somriures de satisfacció. HGxI


A la Plaça del Congrés ens envoltaven façanes que, com aquesta de la foto, lluïen senyeres i estelades. HGxI


Un "intensiu" és una jornada de recollida de signatures en la qual totes les Assemblees territorials (AT) de, per exemple, Barcelona, es despleguen en una zona o districte per augmentar la visibilitat i eficàcia de l'acció. 

Aquest dissabte 25 de gener l'intensiu s'ha fet al districte de Sant Andreu, tot el dia. A l'ANC d'Horta Guinardó ens ha estat assignada la Plaça del Congrés.

El poc trànsit de vianants a la Plaça del Congrés i el fet que força gent ja havia votat, ens ha permès invertir més temps per parlar i tenir un intercanvi d'impressions amb els veïns.

El contacte amb la gent constitueix una experiència extraordinària que et permet conèixer de primera mà moltes opinions; i n'hi ha de tots els colors, però amb un denominador comú; amb un estat propi, viuríem millor.

El carrer també ens dóna l'oportunitat de presentar-nos davant la nostra gent com un moviment transversal, inclusiu i apartidista, que confia en la força transformadora de les majories i que persegueix el millor per a tothom amb uns arguments difícilment refutables.

Sempre n'hi ha que no en volen saber res, els del "no i no"; ara, és sobre els indecisos ("sí, però..."), un sector significatiu encara, que hem d'esmerçar-nos-hi més i fer-los veure que, amb un Estat propi i independent:


1. Les decisions democràtiques de Catalunya seran respectades.

2. Acabarem amb un tracte econòmic injust.

3. Construirem l'estat del benestar que necessitem.

4. Acabarem amb els falsos debats identitaris.

5. Garantirem la continuïtat d'una societat oberta, plural i intercultural


Ben aviat, més fotos al Flickr.


>>Article recomanat: Signa un Vot, un roc a la faixa


Important: Feu que els continguts del blog corrin, s'escampin i compartiu-los amb els vostres contactes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada