divendres, 3 de gener del 2014

El president Mas envia una carta a tots els líders europeus en defensa que Catalunya pugui decidir democràticament esdevenir un estat independent


Tots els diaris d'abast català i espanyol han posat en portada la notícia de >>la carta que el president Mas ha enviat a Merkel, Hollande, Cameron i la resta de líders europeus, una carta en què defensa el dret de Catalunya a decidir el seu futur.

A la carta s'hi adjunta un memoràndum que es fa arribar a 45 països d'arreu del món amb els arguments a favor de la consulta. 

La defensa del referèndum (#9N2014) es fonamenta en els principis bàsics de la democràcia i en els interessos d'una Europa oberta als nous estats:


  1. La pregunta del referèndum va ser consensuada per la majoria del Parlament (CiU, ERC, ICV-EU, CUP): 87 diputats dels 135 diputats del Parlament.
  2. El referèndum és avalat pel Poble de Catalunya perquè en les eleccions del 25N es va votar els 107 diputats que defensen aquest referèndum.
  3. La Via Catalana per la Independència va mostrar el suport dels catalans a votar i decidir la plena independència del País. Va ser una manifestació massiva i pacífica.
  4. El referèndum és perfectament legal i no és cert que la Constitució espanyola el prohibeixi.
  5. Catalunya no serà expulsada de la UE i la insistència del Govern espanyol dient el contrari és una posició política.
  6. Catalunya seria un contribuent net a la UE. A Europa li interessa que Catalunya formi part de la UE.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada