dilluns, 18 de novembre del 2013

Economia catalana: fets (per Elisenda Paluzie)

Molt atents estem sempre a les anàlisis d'Elisenda Paluzie, catedràtica d'Economia a la UB, sobre l'ofegament econòmic al qual el Govern d'Espanya sotmet Catalunya (dèficit fiscal) i sobre la inqüestionable viabilitat econòmica de la propera Catalunya independent.

"Efectivament, avui Catalunya és una economia de dimensió mitjana en el context europeu, relativament rica en termes de renda per càpita i considerablement oberta. El PIB de Catalunya el 2012 fou de 207.762 milions d'euros, similar al de Dinamarca (244.535 milions d'euros) i al de Finlàndia (194.469 milions d'euros). En el context de la Unió Europea dels Vint-i-set, Catalunya seria la dotzena economia més gran. En termes de PIB per càpita, ajustat per les diferències de poder adquisitiu, Catalunya està per sobre de la mitjana de la zona euro i seria el novè país més ric de la UE."

"...Catalunya sortirà de la crisi malgrat Espanya, i en sortirà més ràpid i més enfortida com més aviat deixi enrere el llast d'un govern, l'espanyol, que actua sistemàticament contra els seus interessos."


Llegiu l'article complet a El Punt-Avui.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada