dilluns, 18 de novembre del 2013

“Cap multinacional instal·lada aquí ha mostrat dubtes per seguir-hi invertint”

ENTREVISTA A JOAN TARRADELLAS I ESPUNY,  CONSELLER DELEGAT DE L'AGÈNCIA DE SUPORT A LA INNOVACIÓ I LA INTERNACIONALITZACIÓ (ACCIÓ)

El comerç exterior és un dels indicadors que millor s'han comportat amb la crisi. S'han aconseguit dues dades rècord: l'augment de les exportacions productives i de les empreses exportadores regulars. I això en un moment en què els ajuts a la internacionalització s'han reduït a la mínima expressió.

"Quan parlem amb els empresaris estrangers instal·lats ens demostren la voluntat d'augmentar les inversions. En el primer semestre d'enguany les inversions estrangeres productives a Catalunya s'han incrementat en un 42,2% respecte a l'any passat. A la resta de l'Estat espanyol han baixat un 0,2%. Són xifres del FDI Foreign Direct Investors Report de Financial Times i demostren que som un dels territoris que més han crescut en inversió estrangera d'Europa i el segon semestre les xifres seran igualment bones. Curiosament els principals països inversors és allà on més exporten les empreses catalanes, com Alemanya, etc. Una altra cosa que ha canviat és que ara ja venem més a la resta del món que a l'Estat. A Espanya exportem un 45,8% i a la resta del món, en canvi, un 54,2%; aquest canvi es va produir al llarg del 2011 i segueix la tendència."


Llegiu l'entrevista completa a L'Econòmic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada