diumenge, 10 de novembre del 2013

La Diada de la Catalunya Nord celebra la seva pròpia via, la Via del Nord, amb més de 3.000 persones

Carme Forcadell i Muriel Casals encoratgen els nord-catalans a"no defallir" en la defensa de la seva identitat. "Si voleu podeu" és el missatge que les presidentes d'Òmnium Cultural i de l'ANC han transmès aquest dijous als nord-catalans durant el col·loqui que ha obert els actes de commemoració del Tractat dels Pirineus.

Com podeu veure a la foto, una colla de membres  d'HGxI 
hi han estat presents.
Aquest dissabte, els actes de commemoració han tingut en la Via del Nord la resposta que Forcadell i Casals buscaven. Més de 3.000 persones han unit les mans i han portat fins a Perpinyà l'esperit de la Via Catalana que l'Onze de Setembre va recórrer el país de nord a sud reclamant la independència.

Al punt de les 16:59, per commemorar que ara fa 354 anys es va signar el Tractat dels Pirineus, que va suposar l'annexió de la Catalunya del Nord a França, els participants han encerclat tres seus d'institucions franceses per demostrar que el territori també és independentista. La cadena humana, que s'ha batejat com a Via del Nord, ha tingut com a protagonistes les estelades i com a banda sonora els crits a favor de l'estat propi i el cant dels Segadors.

La Diada de la Catalunya Nord ha coincidit també amb el final del Correllengua. Diversos representants de la societat catalana han estat presents als actes, com la secretària general d'Esquerra Republicana de Catalunya, Marta Rovira.
Tant Forcadell com Casals han reconegut que les realitats al nord i al sud de Catalunya són diferents perquè cada part dels Països Catalans té "un tempus diferent", però els han encoratjat a "no defallir" en la defensa de la seva identitat "tot i els bastons a les rodes" que els posa l'estat francès. Fotos: HGxI
Text: 324.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada