divendres, 19 d’abril de 2013

El govern convida a pagar els impostos a la Generalitat per bastir la hisenda pròpia

Transferirà els diners a l'estat espanyol però disposarà de més informació fiscal


El govern català tindrà a punt aquest estiu vinent un protocol legal perquè els ajuntaments i les empreses puguin pagar els impostos a través de la Generalitat, ha dit avui el conseller de la Presidència, Francesc Homs, en una entrevista a Catalunya Ràdio. Ha aclarit que un cop l'Agència Tributària Catalana rebi l'ingrés dels diners els acabarà transferint a l'agència espanyola per no haver d'incórrer en una il·legalitat, però això permetria al govern disposar d'un gruix d'informació que podria ser útil per bastir més endavant una hisenda catalana pròpia.
Això permetria 'guanyar volum, tenir més coneixement i informació estadística' de cara al futur, ha dit Homs.Onze municipis ja ingressen els impostos a l'Agència Tributària Catalana. Es preveu que a l'estiu siguin majoria

Justament ahir els batlles d'onze municipis (Arenys de Munt, Llinars del Vallès, Premià de Dalt, Alella, Gallifa, Sant Jaume de Llierca, Ripoll, Campdevànol, Viladamat, Sant Julià del Llor i Bonmatí i Marçà) van ingressar els impostos que generen els seus consistoris a l'Agència Tributària Catalana. Amb aquest acte simbòlic, segons els portaveus de la plataforma Catalunya Diu Prou, es vol demostrar que és possible pagar els impostos a la Generalitat de manera legal. El govern transferirà aquests diners a l'estat, tal com va fer l'any passat amb els diners que van ingressar els primers municipis i empreses que van decidir de fer sobirania fiscal. Tot amb tot, els ajuntaments han instat l'executiu a destinar-los a cobrir 'les necessitats del país'.
D'acord amb el plantejament exposat avui per Francesc Homs, l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) vol que tots els ajuntaments adherits prenguin acords en favor de la sobirania fiscal. D'aquesta manera, passarien a ingressar l'IVA i l'IRPF a la hisenda catalana. Malgrat que finalment els diners fossin enviats a Madrid, Catalunya tindria una idea de quin volum de diners genera.
Visiteu sf.assemblea.cat   catalunyadiuprou.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada