divendres, 26 d’abril del 2013

CRÒNICA: Assemblea general d'HGxI

El passat 17 d'abril va tenir lloc al casal de la Font d'en Fargues l'assemblea general de la nostra territorial, HGxI, amb una assistència d'uns 50 membres, entre els quals vam tenir l'honor de comptar unes quantes cares noves. Actualment HGxI, que ha experimentat un creixement paral·lel a totes les Assemblees Territorials (AT) del País, s'acosta als 480 membres.


Francesc Quintana i Enric Sánchez, membres del Secretariat, van ser els encarregats de conduir l'assemblea amb l'ordre del dia següent:

1. Estat de de comptes de la nostra AT
2. Accions d’extensió del mes d’abril
3. Properes accions H-GxI
4. Noves formes d'activisme a H-GxI
5. Preguntes, propostes i torn obert de paraules

Amb un estat de comptes modest però, això sí, sanejat, la nostra territorial ha dut a terme un desplegament important per tot el districte, gràcies a dos tipus d'actuacions sobre el terreny considerats primordials: el repartiment de flyers i les taules informatives. Lluny de ser activitats còmodes (no n'hi ha cap que ho sigui!), la presència al carrer implica encarar-se amb les persones per convèncer-les dels avantatges de l'estat propi. Sovint la gent escolta i fins i tot t'anima, però també n'hi ha que es mostren reticents i és aquí on comença la feina dura del voluntariat. Per això les actuacions es fan sobretot en aquelles zones més difícils i on hi ha més veïns per convèncer i dissipar inseguretats, dubtes i temors a l'entorn de la independència.

Francesc Quintana, Coordinador d'HGxI, fent la presentació de l'ordre del dia

En aquest mes d'abril s'han de destacar dues actuacions: la presència de totes les AT del barcelonès al barri de la Marina el dia 27 i la presència de diferents AT a la Feria de Abril durant tots els dies (del 26 al 2 de maig). Informació de darrera hora: A HGxi ens ha tocat cobrir la franja de 18 a 22 h del dimarts dia 30. És la vigília de l'1 de maig i per tant l'endemà és festa.

Al següent enllaç us podeu apuntar al torn que millor us vagi. Rebreu confirmació del lloc exacte on heu d'anar.


No cal dir que aquesta és una inmillorable oportunitat per arribar a una franja de població que habitualment està allunyada del nostre missatge. Apunteu-vos-hi.

Mai és suficient 
i necessitem reforços

L'exèrcit de voluntaris disposats a batallar en primera línia de foc ha crescut aquests darrers mesos, gràcies a les crides que s'han anat fent. Ara bé, mai és suficient i necessitem reforços. La feina que tenim al davant és ingent i el repte col·lectiu enorme. Només si hi som tots els que hi podem ser ens en sortirem.

Es va presentar un nou flyer o full informatiu (que publicarem aquí ben aviat) que assenyala el Govern d'Espanya (i les seves polítiques d'ofec econòmic i incompliment dels deutes) com a principal promotor de les retallades als serveis públics catalans.

En el marc de les relacions de la nostra AT amb el teixit associatiu del districte, cal fer esment de les presentacions (qui som, què volem, etc.) dutes a terme a les entitats següents:

• Club Hispà Francès
• Federació Catalana de Ciclisme
• Grup Torxa
• Associació Esclat
• Cordinadora Entitats Guinardó
• AAVV Sant Genís dels Agudells
• AAVV Vall d’Hebron
• AAVV Baix Guinardó

La nostra AT ja és membre de la Coordinadora d’Entitats del Carmel, així com de la Coordinadora d’Entitats d’H-G, cosa que implica fer una presentació de l'ANC i explicar com volem participar com a entitat del barri.

Cal explotar a fons 
noves formes d'activisme 

El darrer punt important de l'ordre del dia fa referència a les noves formes d'activisme i propostes de col·laboració des de la nostra AT: formar un equip que redacti cartes al director als diaris no específicament sobiranistes (El País, La Vanguardia, El Periódico...), organitzar cine-fòrums o debats tant a casa com a llocs públics, intensificar els nostres vincles amb qualsevol associació del barri, entre d'altres possibilitats que cal encara explotar a fons.

Pagar els nostres impostos a Catalunya
és un dels actes de sobirania més 
contundents i eficaços

El torn obert de paraules va estar molt animat i amb intervencions francament vehements i es va posar molt d'èmfasi en la urgència i transcendència de la sobirania fiscal, és a dir, sobre la necessitat de fer una campanya intensa perquè comerciants, botiguers, autònoms i particulars ingressem els nostres impostos a l'Agència Tributària Catalana, com a acte de reafirmació nacional i protesta contra l'asfíxia financera a què ens sotmet el Govern d'Espanya.

Properes reunions i assemblees generals:

Sessió formació: 14 de maig de 2013 a la tarda
Assemblees generals: 15 de maig i 3 de juliol

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada