dimarts, 25 de desembre del 2012

El comentari de Francesc Quintana (Coordinador de l'Assemblea Territorial d'Horta-Guinardó) - 2


Companys i companyes d’Horta–Guinardó per la Independència,
Dins d’H-GxI, al Secretariat Territorial (ST) estem en ple procés d’elaboració del document que hem de fer arribar al Secretariat Nacional (SN) per mandat de la nostra Assemblea Territorial del passat 28 de novembre de 2012. Ho farem aquesta setmana mateix. Però hi ha un element que cal tenir en compte: l’enquesta que vàrem preparar per recollir la vostra opinió de manera més exacta a l’entorn de les qüestions que volem plantejar al SN ha tingut una resposta altíssima per part vostra, fet que demostra l’interès que tenim tots plegats perquè l’ANC continuï sent l’eina útil que ens porti cap a la independència.
Com a coordinador em preocupa que al ST no siguem capaços de mantenir el vincle ben viu entre la nostra Assemblea, la resta de l’ANC i el SN, però accions com aquesta demostra que internament hi ha molt interès que seguim intentant fent bé aquesta tasca. L’interès per part vostra en ésser consultats així ho demostra. De tot plegat us n’informarem a la propera Assemblea del dia dimecres 16 de gener de 2013, però ja aprofito per agrair la participació de tots i totes els/les que heu respost l’enquesta.
També fer-vos un recordatori: al gener reprendrem l’acció al carrer. Cada cop afinem més els nostres objectius i maneres de treballar, amb propòsit de ser tan eficaços com sigui possible en funció dels recursos que som capaços de mobilitzar. Sigui com sigui, des del ST fem una nova crida a la participació i a la implicació personal. Ja sabem que hi ha moltes maneres de participar, i que si ens ho marquem com a prioritat tots i totes podem dedicar un parell d’horetes a la setmana a treballar per la majoria social favorable a l’estat propi, que continua sent el nostre objectiu, l’objectiu de l’ANC. 
Mirant el que està passant al país, veiem que tenim un nou Govern amb el suport parlamentari suficient per anar gestionant aquesta etapa cap a l’estat propi, amb l’horitzó més immediat en la celebració d’una possible consulta o referèndum per la independència el 2014. I tot aquest procés s’haurà de conduir en el context d’una situació lamentable: atur desbocat, gent jove i ben formada que ha de marxar a treballar fora, degradació dels serveis públics especialment sanitat, educació i dependència, una Generalitat de Catalunya sense recursos -perquè l’Estat Espanyol no paga, perquè la Generalitat no recapta els nostres impostos i perquè el mercat del crèdit està molt restringit-. I l’espanyolisme/unionisme rampant que adoptarà cada cop més una actitud agressiva, de fer por, i d’identificar la nostra causa amb tots els mals anteriorment esmentats.
Però com sempre diem, nosaltres a la nostra feina, feta de manera curosa i amb intel·ligència: treballar per convèncer els nostres conciutadans de la necessitat de l’estat propi i vetllar perquè l’ANC sigui, des de la societat civil, l’entitat impulsora i garant que tot el procés cap a la independència es portarà a terme, pressionant els partits polítics catalans i a qui calgui perquè així sigui.
Bé doncs, que acabeu de passar unes bones vacances i agafeu forces, que se’ns està girant molta, molta feina. 

Cordialment,
Francesc Quintana

1 comentari:

  1. Com molt bé dius, Fancesc, els dos grans reptes seran ara, primer, vincular la lluita contra la crisi amb polítiques més justes, però també amb la construcció del Nou Estat Català, atès que ens en sortirem molt millor quan puguem recaptar els nostres impostos. Confio que en el amí encetat cap a l'Estat propi, una de les prioritats haurà de ser frenar l'espoli fiscal i bastir una Agència Tributària pròpia que recapti els nostres impostos i gestioni el fruit del nostre treball i esforç de manera justa. En segon lloc, haurem de fer front a la guerra bruta que l'Estat espanyol ja ha començat a desplegar.

    El referèndum és el nostre objectiu irrenunciable a dos anys vista. Cap govern podrà impedir que el nostre poble es pronunciï lliurement i democràticament. Tenim les mans netes, la raó democràtica ens empara i no hem de tenir por. Tot el contrari: amb dignitat i el cap ben alt.

    Visca Catalunya Lliure!
    sps

    ResponElimina