dimecres, 5 de juny del 2019

OPINIÓ: "El vot dels catalans no serveix per res", per Teresa Calveras

Afegeix la llegenda
Van començar empresonant el nostre govern legítim per uns motius que l’ONU veu irrellevants, després van impedir les investidures del MHP Puigdemont, del Jordi Sánchez i del MH Jordi Turull, que havien guanyat les eleccions el 21 de desembre passat.

Han aconseguit que els diputats i senadors que van ser elegits el 28 d’abril a les Corts Espanyoles, formant part de les llistes catalanes, no puguin exercir el seu càrrec i ara intenten que els guanyadors de les eleccions Europees a Catalunya tampoc no puguin ser Eurodiputats.

Milions de vots llençats a la paperera, milions de drets conculcats mentre no es treuen les paraules llei i democràcia de la boca.

La seva llei és la de l’embut, per un cantó és molt ample, de manera que tot hi passa i per l’altra tan restrictiva i estreta que no hi passa res, de manera que tot allò que perjudica el sistema es converteix en il·legal.

La democràcia té un dels seus pilars fonamentals en les eleccions lliures i en el sistema de partits però resulta que el sistema de partits post-franquistes fa aigües per tot arreu i el mantenen apuntalat restringint els drets de noves iniciatives i amagant-les, amb l’ajuda de la premsa; permetent demagògies, mentides i pactes irresponsables encaminats a mantenir la poltrona d’alguns. I del respecte pels votants no cal que en parlem, ben a la vista està què pensen dels nostres drets com a ciutadans.

I tot això envoltat d’un creixement dels partits de l’extrema dreta, de la desaparició d’intel·lectuals crítics amb el règim i d’una majoria de població que viu de la mentida que divulguen les televisions que s’esforcen en mantenir l’educació política de la ciutadania sota zero.

Si limiten els nostres drets per fer un referèndum d’autodeterminació, si la llei es fa servir en contra nostra, si els representats polítics que triem són vetats i si ja no tenim representants legítims a les institucions espanyoles ni europees ..., només ens queda una opció, haurem d’actuar de manera unilateral.

Ja ho deia Sun Tzu, sempre s’ha de deixar una sortida a un adversari, i a nosaltres, aquesta és l’única que ens han deixat.



Teresa Calveras
HGxInd

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada