dimarts, 27 de febrer del 2018

OPINIÓ: ; " Mentides i omissions per canviar el relat ", Teresa Calveras

Alerta tothom, ara la lluita és pel relat. La realitat ha deixat de ser important, el que de veritat importa és allò que diu; es construeix una nova realitat a base de falsedats i mitges veritats i això ja va a missa.

I això no és fa a la babalà sinó que hi ha una planificació, una estratègia que els diversos actors segueixen de manera organitzada.

A Catalunya han tingut lloc dos fets que fan molta nosa a l’Estat espanyol i que vol combatre de totes les maneres possibles, un és el paper dels mossos a l’atemptat del 17 d’agost passat i l’altre la repressió policial de l’1 d’octubre.

En allò que es refereix a l’atemptat ja hem pogut veure com s’ha minimitzat i intentat embrutar l’èxit dels mossos en el rapidíssim control del territori mentre s’amagava, i a hores d’ara encara es continua amagant, el paper del CNI i les seves relacions amb l’imam de Ripoll.

I per amagar la repressió l’1O s’han portat a terme diversos intents. Després dels fracassats intents del ministre Dastis durant el seu passeig pels estats europeus minimitzant el que havia passat i mentint a tort i a dret, ara es veuen més moviments en la mateixa direcció.


El coronel de la Guàrdia Civil Pérez De los Cobos diu que no hi va haver càrregues de la policia el dia 1 d’octubre i el ministre Zoido diu que els vídeos que tothom ha tingut l’oportunitat de veure estaven manipulats.

Com pot ser que menteixin d’una manera tan evident? Segurament perquè les seves mentides els serveixen per construir una història imaginària que no va dirigida als catalans sinó a un altre públic més fàcil de convèncer perquè no ho ha viscut de primera mà. I ben segur que ho fan ara perquè a aquestes declaracions els seguiran unes actuacions concretes repressives i estan construint l’argumentari i la justificació que intentaran vendre. Estan posant base teòrica a la repressió que vindrà.

No és casualitat que precisament això hagi passat mentre el conseller Forn continua en presó preventiva i els dies immediatament anteriors a la declaració del Major Trapero a l’Audiència Nacional. Tots dos van ser protagonistes de tots aquests esdeveniments, tots dos deuen tenir moltes coses a dir i mentre estan empresonats o imputats no poden explicar res ni qüestionar el relat construït per l’estat espanyol. 


Teresa Calveras
HGxRep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada