divendres, 23 de febrer del 2018

OPINIÓ: "Compromís amb la República", per Alfons Carreras

Els guardians de la Constitució Espanyola l’utilitzen la constitució com a escut contra els ciutadans i per servir només als seus interessos. Argumenten que la majoria dels catalans l’any 1978 van votar favorablement la Constitució Espanyola. Fa poc, en una entrevista a TV3, la líder d’un partit constitucionalista aprofitava per repetir-ho tantes vegades com podia fent gala d’una gran capacitat d’adoctrinament unionista. Veiem doncs quanta veritat hi ha en el seu argument. Només els qui avui han fet més de 60 anys varen poder votar el 1978. 

Si tenim en comte que només el 60% va anar a votar la constitució del 78 i, suposant que tots els que queden vius haguessin votat que sí, resulta que com a molt el 19% de la població actual amb dret a vot ha votat a favor de la constitució del 78. La resta de ciutadans, tota la població jove i quasi la totalitat de la població activa, no s’han pogut pronunciar mai sobre la constitució espanyola. 

Som a l’era digital, tenim reptes enormes en habitatge, treball, formació, etc., i per altra banda la carta magna es manté intocable. I encara alguns es queixen que hi ha desafecció!

Ens cal tenir present tot això a l’hora de construir la República Catalana. Per no repetir els mateixos errors una mesura possible seria permetre que els joves en obtenir el dret a vot es poguessin pronunciar a favor o en contra del text de la constitució catalana. Seria un autèntic test a la salut de la República i un examen de si la política afronta els problemes reals de la societat. 


Alfons Carreras
HGxRep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada