dissabte, 25 de novembre del 2017

Fem la República catalana lliure de violències masclistes!

Amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, Dones per la Independència, sectorial Dones de l’ANC, publica un manifest que tot seguit reproduïm: 

"L’eradicació de les violències masclistes ha de ser un dels principis fonamentals en la constitució de la República Catalana. No ens podem permetre un nou estat on les dones continuem patint violències masclistes.

Per poder eradicar les violències masclistes caldrà dotar de recursos econòmics, materials i humans cadascuna de les partides pressupostàries necessàries pel ple desenvolupament de la Llei “5/2008, del dret de les dones a eradicar la violència masclista“ i la seva aplicació en els àmbits: ensenyament, atenció primària, justícia, cossos de seguretat, serveis socials, entorn laboral i mitjans de comunicació entre altres.

La república catalana haurà de ratificar tots els tractats internacionals que vetllen per a la fi de les violències masclistes i les desigualtats que patim les dones, i haurà d'adoptar els canvis legislatius necessaris per fer efectiu el Conveni d’Istanbul que defineix les violències masclistes més enllà de la parella i exparella.

Exigim garantir la formació especialitzada de les persones que treballen en la prevenció i detecció de les violències i, acompanyament, protecció i reparació a les víctimes perquè a la República Catalana cal que els professionals estiguin capacitats per poder donar suport real a les dones i criatures que pateixen situacions de violències masclistes.

Exigim posar fi a la manca de sensibilització social davant l’increment de les violències i agressions que patim les dones de qualsevol edat i origen pel fet de ser dones: a la feina, als mitjans de comunicació, als jutjats, xarxes socials, campanyes publicitàries, a casa, a l’escola, a la universitat, pel carrer, etc.

Exigim un compromís polític i social per construir entre tots una República Catalana lliure de violències masclistes.

Som dones, moltes, diverses, i totes nosaltres ens volem lliures de violències masclistes.

Companyes, companys, ni una menys! Fem el pas endavant en el dret a les dones!

NO és NO!

Ens volem vives, lliures i rebels (Ens veiem a la manifestació 25N)

Som República!


dones@assemblea.cat
@ANCDones"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada