dimecres, 8 de febrer del 2017

OPINIÓ: "Espanya és democràtica?, per Elvira Castell


Poden estar tranquils els espanyols amb aquesta "democràcia"?

És vergonyós que el ministre Català defineixi la manifestació de suport a Mas, Ortega i Rigau, pel judici per convocar el 9N, de "numerito". És un insult més als catalans. Per al ministre la gent no comptem. Tots els manifestants que des del 2010 sortim al carrer, no comptem. Totes les 2.300.000 persones que vam votar el 9N, no comptem.

I ara ens volen fer creure que els democràtes són ells?

Diuen que tots els que estàvem donant suport a Mas, Ortega i Rigau, estàvem pagats o treballàvem per a la Generalitat. I totes aquestes mentides queden en la més total impunitat.

Alguns reportatges estan parlant,
amb total impunitat, de tenyir de nou de sang la història d'Espanya. I ens volen fer creure que són demòcrates?

La democràcia és tenir llibertat. I concretament: llibertat de manifestació i llibertat d'expressió. Els països en què no és així s'anomenen "dictadures".

No cal fer elucubracions de si som molts o pocs. Fem d'una vegada el referèndum i ho sabrem, així ja no caldria més discussions. Si tan demòcrates són ells ho tenen ben fàcil: referèndum, i sortim de dubtes.

Però amb les accions judicials ens volen fer por. I dic "ens volen" i no "ens fan", perquè sabem que som un estat de la unió Europea on les idees i sentiments pacífics són lliures, on no hi caben ni la persecució de les idees, ni la repressió, ni la por.

O no és així, Unió Europea?


Elvira Castell
HGxI

1 comentari:

  1. Massa sovint els fets són tan evidents que ni ens molestem a denunciar-los a l'opinió pública. Però cal fer-ho i dir tantes vegades com calgui que això no és una democràcia. Gràcies Elvira!

    ResponElimina